Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцькому дитсадку вихователька заклеювала дітям роти скотчем, – ЗМІ (Відео)

Аби не шуміли – скотч на ротики.

Фото ілюстративне.

У Луцькому дитсадку вихователька заклеювала дітям роти скотчем, – ЗМІ (Відео)

Скотч для неслухняних діток?

У луцькому дитсадку №37 вихователька та няня цього дошкільного навчального закладу заклеювали дітям роти скотчем, втихомирюючи таким чином малечу.

Про це пише ІА Волинські новини, посилаючись на сюжет телеканалу «Аверс».

Заклеювали роти скотчем щонайменше двом хлопчикам. Робили це показово перед усією групою, аби інші непослухи запам’ятали.

Із подразненнями на обличчі прийшов додому чотирирічний Даниїл. Його мама спершу вирішила, що дитина обвітрила обличчя, тому повела сина до дерматолога. Вона навіть подумати не могла, яка може бути справжня причина такої алергії, аж поки від інших батьків не почула, що малюкам у групі заклеювали роти скотчем. Клейку стрічку застосували саме до Даниїла і ще одного хлопчика. Робили це на показ, схоже, для того, щоб інші діти боялися.

«У цю неділю до мене подзвонила мама з нашої групи. У неї дитина краще розмовляє і розповіла, що вихователька заклеювала роти дітям, бо вони не хотіли спати і шуміли, – розповіла Яна Антонюк. – Я у своєї дитини запитала, як це було, він мені розказав, хто це робив... А головне до того, у вівторок, вона мені дзвонить і каже, що у вашої дитини щось на обличчі, заберіть його, сходіть до лікаря. Може, десь обвітрив. Ми лікувалися, а потім про дізналися про отаке»

Заклеювали роти скотчем щонайменше двом хлопчикам. Робили це показово перед усією групою, аби інші непослухи запам’ятали.

Таку ситуацію батьки виявили випадково, адже деякі діти почали приходити додому із подряпинами.

«У четвер син прийшов із садочка з ґулею на потилиці, і була запечена кров на волоссячку, – розповіла інша мама Наталія Натяжко. – Я запитувала, що сталося, але дитина замовчувала, мовляв, я в садочку впав і все. Не хотів нічого казати. А наступного дня прийшов із садочка і каже, що більше не хоче туди йти, бо там Юліанівна кричить, сварить і б'є...».

А про скотч син Наталії Натяжко розказав ще раніше своїй бабусі. Тоді ж у дитини почали розпитувати детальніше, що відбувається у дитсадку. Відтак батьки почали між собою з'ясовувати обставини й виявили, що чимало дітей скаржилися на ставлення у дитсадку.

Ще одна мама Юлія Костенко розповіла, що особисто чула, як вихователька безпричинно кричала на її сина. Наступного дня цій дитині одягнули смарт-годинник і до батьків одразу зателефонувала завідувачка, аби поцікавитися, чи прилад записує відео і звук.

Шоковані батьки почали цікавитися у керівництва дошкільного закладу, чому так сталося, та вимагати, аби виховательку і няню, які знущалися із дітей, звільнили. Донині ця вихователька досі була на роботі. І лише після того, як у дитячий садок приїхали журналісти, завідувачка дошкільного закладу запевнила, що виховательку звільнили, бо інтереси дітей – на першому місці.

Читати такожЗамерз найбільший в Україні рівнинний водоспад 

«Дуже неприємна ситуація. Я несу за це відповідальність і з себе її не знімаю, – зазначила завідувачка Валентина Віннік. – Робота проводиться, була призначена внутрішня комісія, вчора у нас були начальник і практичний психолог управління освіти».

Батьки також обурються, що нині через карантин вони не мають права заходити в приміщення й на власні очі бачити, як ставляться до їхніх дітей. У всякому разі після цієї ситуації персоналу батьки вже не довіряють і хочуть, аби в дитсадку встановили відеоспостереження.

 

Джерело: ТРК Аверс
Telegram Channel