Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинські школярі зможуть взяти участь у Всеукраїнському конкурсі

Для участі у конкурсі необхідно надати заявку і конкурсну роботу в оргкомітет.

Фото radiopershe.com.

Волинські школярі зможуть взяти участь у Всеукраїнському конкурсі

Відділення суспільних комунікацій КПНЗ «Київської Малої академії наук учнівської молоді», у партнерстві з Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зокрема кафедрою кіно-, телемистецтва, та творчою аґенцією «Баляндраси» започатковує проведення щорічного Всеукраїнського творчого конкурсу учнівських робіт «МедіаМАН-2021»

Конкурс «МедіаМАН-2021» — це конкурс творчих робіт та проєктів для учнів загальноосвітніх шкіл, які мають нахил до вивчення гуманітарних предметів (насамперед української мови та літератури) та цікавляться роботою журналіста, демонструють успіхи у написанні творів, беруть участь у роботі гуртків, секцій журналістики при школах та позашкільних закладах, є активними учасниками конкурсів олімпіад, учнівського самоврядування — тобто мають здібності, пов’язані зі словом, з інформацією, зі спілкуванням, передає kman.org.ua.

Мета Конкурсу

Творчий проєкт стартує 15 лютого та покликаний знаходити, заохочувати та розвивати нові таланти серед учнівської молоді, схильної до журналістської діяльності; сприяти її профорієнтації, стимулювати до прояву активної життєвої позиції, а також підтримувати педагогів, які працюють із такими учнями.

Читайте також: Чи допоможе влада волинським «гусятам» стати олімпійськими чемпіонами з біатлону? (Відео).

Умови Конкурсу

Учасниками Конкурсу можуть бути учні 8–11 класів закладів загальної середньої освіти, а також учні та студенти закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти усіх областей України, зарубіжжя.

Конкурс проходить у три етапи:

  • І — прийом робіт: 15 лютого – 15 березня 2021 року включно,
  • ІІ — робота журі: 15 березня – 12 квітня 2021 року включно,
  • ІІІ — оголошення та нагородження переможців: 17 – 21 травня 2021 року включно.

Конкурс «МедіаМАН-2021» має 4 напрямки:

  • «Візуальна медіасторі». Ця номінація передбачає опрацювання факту/фактів дійсності у форматі візуальної медіаісторії;
  • «Фотосторі». У цій номінації можливо продемонструвати своє мистецтво миті, закарбувавши журналістську історію у форматі фотографії або серії фотографій. Ця номінація може охоплювати такі жанри, як фотопортрет, фотонарис, фоторепортаж, фотоінтерв’ю;
  • «Медіасторі» — приймаються історії у текстовому форматі;
  • «Медіасторі: подкаст». Номінація передбачає подкасти та аудіофайли в межах радійних жанрів.

Для участі у конкурсі необхідно надати заявку і конкурсну роботу в оргкомітет. Учасник може брати участь в одній, двох, трьох або чотирьох номінаціях (за бажанням).

Конкурсні роботи усіх номінацій конкурсу учасники самостійно розміщують в мережі Інтернет на відеохостингу YouTube, на доступних їм інтернет-ресурсах.

У заявці учасник вказує прізвище, ім’я, по батькові, число, місяць та рік народження, повну назву закладу освіти, клас або курс, домашню адресу, домашній та мобільний телефони (якщо є), посилання на сторінку учасника в одній із соціальних мереж (на вибір; якщо є) та фотографію портретного типу (окремим файлом, в електронному форматі).

Якщо учасник готував конкурсну роботу разом із педагогом (учителем, викладачем, керівником гуртка, науковим керівником тощо), разом з інформацією про учасника має бути подана інформація (в окремому файлі) про керівника роботи (прізвище, ім’я, по батькові, число, місяць та рік народження, місце роботи, посада, домашня адреса, робочий та мобільний телефони (якщо є), посилання на сторінку педагога в одній із соціальних мереж (на вибір; якщо є) та фотографія портретного типу (в окремому файлі, в електронному вигляді) та електронну згоду про надання персональних даних.

Читайте також: Восьмикласник з Горохівщини зачитав реп про відому поетесу (Відео).

Обов’язковою умовою є надання письмової згоди одного з батьків учня на участь дитини в Конкурсі, використання її фото в ЗМІ та подальше отримання інформації від організаторів Конкурсу.

До творчої роботи (незалежно від номінації) учасник Конкурсу обов’язково додає (окремим файлом) есе довільної форми обсягом до 1 друкованої сторінки формату А4 на тему «Чим мене приваблює професія журналіста». Конкурсна робота без есе до розгляду журі не допускається. Робота повинна бути виконана самостійно, одним або групою учасників. Конкурсні роботи приймаються лише українською мовою. Роботи, які допущено до Конкурсу, публікуються на інтернет-сайті: КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді».

Вимоги до робіт

  • Усі матеріали подаються лише в електронному вигляді.
  • Конкурсні роботи усіх номінацій конкурсу учасники самостійно розміщують в мережі Інтернет на відеохостингу YouTube, на доступних їм інтернет-ресурсах. Посилання повинне бути відкритим для перегляду іншими користувачами.
  • Текстові роботи надсилаються у форматі .doc або .rtf. Окремих вимог щодо типу та розміру шрифтів, використання засобів форматування тексту, кількості друкованих символів у текстових роботах немає.
  • Кінцева дата та час подання заявок на участь у Конкурсі та творчих робіт
  • Просимо надіслати роботи до 24:00 год. 15 березня 2021 року за адресою: [email protected] (тема листа — «МедіаМАН-2021»).

 

 

Telegram Channel