Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 На Закарпатті зафіксували малярію

Рідкісну хворобу виявили у мами і дитини.

Фото ілюстративне.

На Закарпатті зафіксували малярію

Небезпечну інфекцію виявили у мами і дитини

В лютому в Закарпатській області у двох людей діагностували малярію. Хворобу виявили у гомадян Республіки Конго, які інфікувались на території своєї країни.

Як повідомляє видання Свідок, через тиждень після приїзду в Україну мати з дитиною звернулися по медичну допомогу. Лабораторне дослідження показало в обох збудник малярії.

На малярію захворів хлопчик віком 1 рік 10 місяців, та його мама. Наприкінці січні вони прибули до України з Республіки Конго.

На малярію захворів хлопчик віком 1 рік 10 місяців, та його мама.

Жінка розповіла, що хлопчик перехворів на малярію приблизно 3 місяці тому. Але на третій день після приїзду в Україну у нього почало виникати нерегулярне підвищення температури тіла до 39°C. Орієнтовно тоді ж гарячка та нерегулярне підвищення температури до 39 – 40,0°C з’явилися і в матері.

Пацієнтам призначили відповідне лікування. Лікарі повідомили, що стан хворих задовільний.

Нині тривають епідрозслідування та протиепідемічні заходи.

Що таке малярія та на скільки вона небезпечна

Малярія –  це загрозливе для життя захворювання, яке передається через укуси комарів. Хвороба поширена в 91 країні світу, переважно в країнах Африки, Азії, а також Південної й Північної Америк. Всі зареєстровані випадки малярії в Україні – завезені.

Симптоми малярії виникають через 10 – 15 днів після укусу інфікованого комара. Спершу з’являються лихоманка, головний біль. Вони можуть проявлятися несильно, що ускладнює діагностику малярії. Лікування необхідно розпочати впродовж перших 24 годин після прояву симптомів, інакше хвороба може закінчитися смертю.

Джерело: Свідок
Telegram Channel