Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Московському патріархаті критикують українських дипломатів через ПЦУ

В УПЦ (МП) називають ПЦУ псевдорелігійною організацією.

Фото «Укрінформ».

У Московському патріархаті критикують українських дипломатів через ПЦУ

Глава Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП митрополит Луганський і Алчевський Митрофан прокоментував дії Посольства України в Сербії, яке розмістило на своїх акаунтах в соціальних мережах текст вітання Предстоятеля ПЦУ Епіфанія на адресу новообраного Патріарха Сербського Порфирія

На думку Митрополита Митрофана, це означає, що влада України на державному рівні підтримує «псевдорелігійну організацію «ПЦУ» і тим самим порушує Конституцію і Закон про свободу совісті.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на пресслужбу УПЦ МП.

Це зайвий раз свідчить про те, що в Україні не дотримуються закони та Конституція, все дуже сумно, але нам не звикати.

«Згідно з Конституцією, держава зобов’язана бути рівновіддаленою від усіх конфесій. Але на практиці виходить інакше. Виходить, що ПЦУ – «рівніша від інших». Вітання Блаженнішого Онуфрія Патріарху Порфирію наше Посольство в Сербії чомусь не розміщує. Це зайвий раз свідчить про те, що в Україні не дотримуються закони та Конституція, все дуже сумно, але нам не звикати», – ображено заявив єрарх УПЦ МП.

Нагадаємо, священик закликає колишнього власника «Буковелю» припинити агітацію в церквах.

Глава ВЗЦЗ УПЦ МП тут же висловив сумнів в тому, що привітання Предстоятеля Епіфанія змусить Сербського Патріарха визнати ПЦУ, оскільки новообраний Патріарх, за словами представника Моспатріархату, стоїть «на канонічних засадах і виступає за церковну єдність».

Telegram Channel