Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Щодня в середньому громадам передається 200–300 га землі – Держгеокадастр Волині

Позиція профільного міністерства, за словами Володимира Боярчука, якомога швидше передати землі громадам.

Фото voladm.gov.ua.

Щодня в середньому громадам передається 200–300 га землі – Держгеокадастр Волині

Така інформація пролунала в ході робочої зустрічі керівників облдержадміністрації із керівництвом управління Держгеокадастру у Волинській області

Як зазначив начальник управління Держгеокадастру у Волинській області Володимир Боярчук, на сьогодні в територіальні громади передали 77 тис. 400 га земель. Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

Щодня в середньому передається 200-300 га землі. 

Щодня в середньому передається 200-300 га землі. У найближчому майбутньому планують передати ще до 10-ти тис. га, адже позиція профільного міністерства, за словами Володимира Боярчука, якомога швидше передати землі громадам.

Також на нараді порушили ще одну проблему, яку озвучив представник громадської організації учасників АТО – безпідставні відмови у наданні земельних ділянок, на які вони мають право за законом.

Відтак, під час зустрічі усі сторони висловили свої позиції з приводу ситуацій, що виникли.

Окрім цього, перший заступник голови облдержадміністрацій Сергій Мовенко висловив застереження, аби ряд рішень, які приймає керівництво управління Держгеокадастру у Волинській області, не принесли втрати до місцевих бюджетів. 

Читайте також: Де найдорожча і найдешевша земля в Україні

«Ми зібралися із вами, аби почути вашу думку, вислухати кожного та розібратися у ситуації. В першу чергу, хочемо, аби усе було в межах чинного законодавства і щоб бюджет не втрачав тих коштів, які можуть надійти з продажу земель», - резюмував зустріч Сергій Мовенко.

Telegram Channel