Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українцям підвищать тарифи на електроенергію вже у квітні

Відчують це не всі сім’ї.

Фото зі сайту: pmg.ua.

Українцям підвищать тарифи на електроенергію вже у квітні

Вартість світла може зрости уже вдруге цього року

Попередньо відомо, що новий тариф може запрацювати у квітні. Наразі у кабінеті міністрів розглядають одразу кілька варіантів, пише OBOZREVATEL.

Раніше ми повідомляли, що реальна ціна кВт-год електроенергії (з урахуванням витрат на генерацію і транспортування) становить близько 3 грн. Інакше енергетичну галузь чекає колапс.

Нині ж – після скасування пільгового тарифу на перші 100 кВт-год – українці платять всього лише 1,68 грн. Ще кілька тижнів тому чиновники розглядали можливість збільшити тариф для всіх, хто витрачає понад 300 кВт-год електроенергії на місяць.

Ті, хто живе у великих будинках, у кого багато техніки й хто багато витрачає, повинні платити більше. А ті українці, які економлять і живуть у квартирах, нововведення на собі не відчують.

Для них кожна наступна кВт-год коштувала б понад 3 грн. Однак зараз від такої ідеї відмовляються. Після розрахунків виявилося, що таке нововведення зачепить більшість українських сімей. Натомість пропонують залишити нинішню ціну на перші 500-1000 кВт-год (остаточне рішення не ухвалили).

Таке рішення пояснюють: ті, хто живе у великих будинках, у кого багато техніки й хто багато витрачає, повинні платити більше. А ті українці, які економлять і живуть у квартирах, нововведення на собі не відчують.

Наприклад, якщо щомісяця ви витрачаєте 600 кВт-год електроенергії, за чинним тарифом потрібно заплатити 1008 грн. А за новими правилами (за умови введення підвищеного тарифу після 500 кВт-год) – вже більш ніж 1140 грн.

Читайте такожЗ березня українським пенсіонерам обіцяють накинути по 308 гривень

Раніше ми повідомляли, що українці які використовують електроопалення уже почати отримувати компенсацію через зростання тарифу.  

Джерело: ОBOZREVATEL
Telegram Channel