Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Справа у суді: швейцарських бджіл звинуватили у контрабанді пилку з Австрії

Чи вдасться австрійцям та швейцарцям визначити «національність» бджіл?

Фото pixabay.

Справа у суді: швейцарських бджіл звинуватили у контрабанді пилку з Австрії

Австрійська компанія Zallzburg, яка спеціалізується на виробництві унікального альпійського «дикого меду», звернулася в муніципальний суд зі звинуваченням свого сусіда-конкурента – швейцарської фірми Albert corp

Про це повідомив засновник Українського інституту майбутнього Ігор Ліскі.

Швейцарці вважають звинувачення у контрабанді абсурдними, але готові піти на компроміс і виплатити компенсацію австрійцям, але при одній умові: якщо ті нададуть докази про… точну кількість швейцарських бджіл, які «незаконно» перетинаюють кордон, і обсяги перенесених ними пилку і нектару.

Суть звинувачення не має аналогів в юриспруденції – контрабанда швейцарськими бджолами австрійських пилку й нектару. Австрійські бджолярі давно були стурбовані різким зменшенням медозбору. «І ось вони з'ясували, що щодня тонни унікальної солодкої продукції переноситься мільйонами швейцарських бджіл через Альпи. Число швейцарських пасік в прикордонній смузі збільшилася, що загрожує медовому бізнесу в Австрії», – пояснив експерт.

Швейцарці вважають звинувачення у контрабанді абсурдними, але готові піти на компроміс і виплатити компенсацію австрійцям, але при одній умові: якщо ті нададуть докази про… точну кількість швейцарських бджіл, які «незаконно» перетинаюють кордон, і обсяги перенесених ними пилку і нектару. І суд не знайшов нічого кращого, ніж запропонувати австрійцям надати ці докази!

Читайте також Під Луцьком зліпили вищого за зупинку сніговика, який смажить Сирники (Відео)​.

Як думаєте, порахують? Дехто вважає, що скрупульозні австрійці здатні і на таке.

Telegram Channel