Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Як волиняни самі себе обкрадають

Не погоджуйтеся на нелегальну роботу.

Фото зі сайту: Любешівська філія центру зайнятості.

Як волиняни самі себе обкрадають

З метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні, провідний юрисконсульт Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості спільно з начальником Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інною Бондар провів інформаційний онлайн-семінар на тему: «Легальна зайнятість»

Учасники семінару обговорили питання щодо легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці про використання найманої праці без оформлення трудових відносин, яке містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на майбутнє людини. Так, погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальна допомога у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності. Учасники заходу також дізналися про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та види шахрайства з питань працевлаштування в Україні.

Так, погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальна допомога у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності.

Питання легалізації трудових відносин на сьогодні є надзвичайно актуальним, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори. Обов’язок служби зайнятості – інформування населення про переваги легальної зайнятості та ризики «тіньової», а кожна людина самостійно повинна вирішувати, що для неї важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі майбутнє. Про це інформує Любешівська філія центру зайнятості.

Читайте такожУкраїнцям підвищать тарифи на електроенергію вже у квітні

Telegram Channel