Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україну доставили першу вакцину від COVID-19

Вакцини вистачить для 250 тисяч осіб.

Фото УП.

В Україну доставили першу вакцину від COVID-19

Прибула вакцина AstraZeneca - 500 тисяч доз

Інформацію про те, що перша партія вакцини прибула в Україну «Українській правді» підтвердили у МОЗ.

21 лютого в Індії відвантажили перші 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca для України. Після прибуття їх розподілять між регіонами. Цих доз вистачить на щеплення проти COVID 250 тисяч осіб.

22 лютого Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Oxford AstraZeneca для екстреного медичного застосування проти COVID-19.

22 лютого Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Oxford AstraZeneca для екстреного медичного застосування проти COVID-19.

Нагадаємо:

  • Вакцину розроблено Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • Вакцина Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка зараз прибуває до України, офіційно зареєстрована.
  • Oxford/AstraZeneca (Covishield) подали на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти робочих днів.
  • Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.
  • Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

Читайте також Уперше на Волинь привезли оригінали Лесиних «Лісової пісні» та «Боярині»​.

Telegram Channel