Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лесю Українку в Луцьку до ювілею рятують від снігу (Фото)

Лесі післязавтра – 150.

Волинь-нова

Лесю Українку в Луцьку до ювілею рятують від снігу (Фото)

25 лютого мине 150 років від дня народження поетеси

У Луцьку готуються до Лесиних іменин. 

На Театральній площі бригада комунальників з лопатами чистять сніг біля пам’ятника поетесі.

Нагадаємо, в області готуються до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. 

У день народження геніальної поетеси, 25 лютого, урочистості розпочнуться вшануванням пам’яті Лесі Українки на Театральному майдані обласного центру, потому продовжаться мистецьким театралізованим дійством «Під Лесиним небом» за участі художніх колективів районів і міст, об’єднаних громад області на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

У день народження геніальної поетеси, 25 лютого, урочистості розпочнуться вшануванням пам’яті Лесі Українки на Театральному майдані обласного центру

Цього ж дня, у фойє театру буде експонуватися виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вироби майстрів народної творчості, малюнки), виставка тематичної літератури, виступи художніх колективів. 25 лютого на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки пройде театралізована екскурсія по меморіальних будинках Косачів «Колодяжне, то власне дома…».

Крім того, у лютому Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка представить глядачам виставу феєрію «Лісова пісня» та виставу для дітей «Біда навчить». 23, 24, 28 лютого відбудеться прем’єра вистави за творами Лесі Українки «Лесина містерія».

З 23 лютого по 4 березня у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбуватиметься театральна декада «Лесина весна», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки з показом вистав «Лісова пісня», «Камінний господар», «Як горобець розуму шукав» за творами Лесі Українки та «Казка зеленого гаю» за п’єсою Олени Пчілки. 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel