Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Через фізичне навантаження «вискочила» грижа: ковельські медики врятували від інвалідності волинянина (Фото 18+)

Міжхребцева грижа – захворювання, яке «молодшає».

Фото з фейсбук-сторінки Ковельське МТМО.

Через фізичне навантаження «вискочила» грижа: ковельські медики врятували від інвалідності волинянина (Фото 18+)

Ковельські лікарі видалили чоловіку величезну міжхребцеву грижу, розміром 14 мм, яка загрожувала втраті функцій нижньої кінцівки

До нейрохірурга Ковельського МТМО звернувся 42-річний пацієнт, який скаржився на різкий біль у спині з поширенням у ліву нижню кінцівку. Такий стан у нього виник внаслідок значного фізичного навантаження. Після проведення магнітно-резонансної томографії поперекового відділу хребта було виявлено грижу міжхребцевого диску L4- L5 (розміром 14 мм!), з компресією нервового корінця L5. Такий діагноз є прямим показом до термінового оперативного втручання. Адже є загроза втрати функцій кінцівки.

Реклама Google

Бригадою лікарів у складі нейрохірурга Юрія Новака, лікаря-травматолога Андрія Римарчука та анестезіолога Ольги Бондарчук за допомогою електронно-оптичного перетворювача було проведено мікродискектомію L4- L5 зліва. Операція з видалення грижі пройшла успішно і пацієнт уже на 4-й день пішов додому.

Операція з видалення грижі пройшла успішно і пацієнт уже на 4-й день пішов додому.

Важливо: якщо Вас турбують тривалі болі у спині – не зволікайте із зверненням до лікаря. Міжхребцева грижа – захворювання, яке «молодшає». Якщо раніше схильними до неї були переважно пацієнти старші 50 років, то сьогодні ця патологія вражає молодих людей працездатного віку, які мають сидячу роботу або ж тривалі фізичні навантаження.

 

 Читайте такожУ чоловіка в прямій кишці лопнула банка: запхав її туди з метою задоволення сексуального бажання

 Під керівництвом Валентина Вітра у відділеннях ЦРЛ пацієнтам з ушкодженнями та захворюваннями опорно-рухового апарату надається високотехнологічна допомога з використанням найсучаснішого медичного обладнання, розробляються індивідуальні програми діагностики, лікування та реабілітації на основі новітніх розробок в галузі ортопедії і травматології.

Джерело: Ковельське МТМО
Telegram Channel