Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
«ЄС» у Харківській міськраді вимагає зняти з розгляду повернення проспекту Григоренка імені Жукова

«Жоден об’єкт топоніміки в Україні не може бути названий на честь особи, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління тодішньої Сталінської республіки».

Фото ЄС.

«ЄС» у Харківській міськраді вимагає зняти з розгляду повернення проспекту Григоренка імені Жукова

Депутати фракції «Європейська Солідарність» заблокували трибуну Харківської міської ради з вимогою виключити з порядку денного засідання сесії чергову спробу повернення проспекту Петра Григоренка імені кровавого маршала Жукова

Про це повідомляє у Facebook голова фракції Олег Абрамичев.

Позиція нашої партії є категоричною, адже питання декомунізації – це не формальна процедура, це – публічне ставлення українського народу до радянського диктаторського режиму.

«Позиція нашої партії є категоричною, адже питання декомунізації – це не формальна процедура, це – публічне ставлення українського народу до радянського диктаторського режиму. Намагання мерії знову, вже втретє, повернути проспекту ім’я кривавого маршала є повністю протизаконними, адже відповідно до чинного законодавства жоден об’єкт топоніміки в Україні не може бути названий на честь особи, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління тодішньої Сталінської республіки», – наголошує Абрамичев.

 

 

«Ми наголошуємо на тому, що Харківська міськрада має виконувати програму декомунізації, а не займатися популяризацією лідерів радянської диктатури, які руйнували та знищували українців й Україну. Саме тому, ми як європейська демократична держава виступаємо проти будь-яких заходів повернення імен тих, хто був посібником тоталітарного радянського режиму», – зазначає депутат.

Читайте також Порошенко подякував послам Великої Сімки за захист «Прямого» каналу від переслідувань​.

«Європейська Солідарність» вимагає зняти з порядку денного засідання III сесії Харківської міської ради питання перейменування проспекту Петра Григоренка на ім’я кривавого маршала Жукова і надалі не просувати антизаконні ініціативи, які розповсюджують розкольницькі настрої в суспільстві та загрожують незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України», – заявив керівник фракції.

Telegram Channel