Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Кращий з кращих: як керівнику відділу продажів знайти гідну компанію

Начальник відділу продаж — посада, без якої не можна уявити сильну і фінансово благополучну компанію. 

Фото Pixabay.

Кращий з кращих: як керівнику відділу продажів знайти гідну компанію

Пошук роботи трудомісткий процес, навіть для фахівців вищої категорії та керівників відділів. Якщо заздалегідь не був спланований відхід з однієї фірми в іншу, то є ймовірність, що пошуки можуть затягнутися

Начальник відділу продаж — посада, без якої не можна уявити сильну і фінансово благополучну компанію. 

Здавалося б, що проблеми з пошуком роботи — прерогатива молодих фахівців. Коли мало досвіду, потрібно доводити свою компетентність, можливо погоджуватися навіть на роботу з більш низькою оплатою праці або на суміжній посаді. 
Але топовий фахівець може опинитися в такій ситуації, але вже з інших причин. Якщо зміна роботи виявилася вимушеною або несподіваною і не було часу підготуватися належним чином, то може статися так, що знайти компанію з відповідними умовами не так просто.

Також експерти стикаються з «прокляттям професіоналізму» — «оверкваліфайд», коли кандидат занадто компетентний. Коли навички та досвід перевершують очікування роботодавця, то прокидаються його страхи: як мотивувати такого співробітника, чи не захоче він зайняти місце самого начальника, чи зможе він виконувати вказівки керівництва, і інші побоювання.

Щоб пройти етап пошуку нового місця роботи максимально безболісно, потрібно активно діяти на всіх фронтах.

Збір інформації та аналіз «конкурентів»

Перш за все, скласти резюме та зареєструватися на максимальній кількості сайтів з вакансіями. Якщо з моменту останнього пошуку роботи пройшло вже років 5-10, тоді варто ознайомитися з тим, як зараз прийнято заповнювати резюме.  

Зробити це можна на тих же сайтах: багато претендентів вже залишили свої резюме. Наприклад, за запитом «начальник відділу продажів Харків» можна зустріти безліч резюме гідних кандидатів: https://kharkov.grc.ua/resumes/rukovoditel_otdela_prodazh.

Ознайомившись із резюме з релевантним досвідом, можна скласти уявлення про середню зарплату зараз на ринку і більше дізнатися про свої сильні та слабкі сторони.

Також варто подивитися вимоги вакансій. На тих же сайтах компанії вже залишили оголошення про пошук співробітників. Тільки на сайті grc.ua 85 тис. компаній шукають співробітників, і більше ніж 10 тис. різноманітних вакансій по всій Україні. 

Зібравши воєдино дані з резюме та оголошень від роботодавців, можна скласти чітку картину, який співробітник, з яким досвідом і на яку зарплату зараз має попит. І вже виходячи з цього діяти.

Активні дії

Після того, як є вся інформація, потрібно починати активно розсилати резюме. Може виявитися так, що на посаду претендуватиме відразу кілька першокласних фахівців, але запам'ятається той, хто покаже особисте ставлення до справи.
Наприклад, відправляючи резюме, можна скласти супровідний лист, в якому розповісти про вдалі кейси й про те, який компанія отримає профіт, найнявши такого фахівця.

Можна відразу показати себе в справі: вивчивши компанію, вказати на її сильні та слабкі сторони, запропонувати нову стратегію щодо збільшення продажів і т.ін. Такий підхід відразу покаже всю серйозність намірів здобувача, його професіоналізм і точно запам'ятається більше, ніж просте резюме.

Telegram Channel