Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Колодяжному відбулось урочисте спецпогашення поштових марок з нагоди ювілею Лесі Українки (Фото, Відео)

До ювілею поетеси.

Фото Сергія Наумука.

У Колодяжному відбулось урочисте спецпогашення поштових марок з нагоди ювілею Лесі Українки (Фото, Відео)

Із нагоди ювілейної дати з дня народження Лесі Українки Укрпошта випустила святковий художній конверт

Конверт випустили тиражем 50 тисяч. Номінальна вартість його – 1 гривня.

Для погашення пропонують два види марок. Їх презентував начальник Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Іван Люсак. 

Спеціально до цієї події випустили також нову марку із зображенням Лесі Українки. Вона складається із двох частин: на одній зображено портрет Лесі Українки, на іншій – художні роботи за творами поетеси.

Спеціально до знаменної події випустили також поштовий штемпель із написом цитати Лесі України «Ні, я жива, я буду вічно жити». Він діє лише один день. 

Спеціально до знаменної події випустили також поштовий штемпель із написом цитати Лесі України «Ні, я жива, я буду вічно жити». Він діє лише один день. 

Сьогодні з його допомогою відбулося погашення презентованих конвертів з марками. Особливо це цікаво для поціновувачів та колекціонерів марок. 

За словами Івана Люсака, «Укрпошта» останніми роками дуже активно випускає марки. З останніх – марка із зображенням Мавки з твору Лесі Українки «Лісова Пісня». Він презентував також святковий конверт з портретом поетеси.Також  показав листівки із епізодами «Лісової пісні», які випустила Укрпошта обмеженим тиражем – 2000. 

Читати також: Колишня завідувачка Колодяжненського музею подарувала їм унікальний путівник  

 

 

До ювілею поетеси.
До ювілею поетеси.
 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

Спецпогашення — це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. Відмінністю від стандартних поштових штемпелів є зовнішнє оформлення. Спецпогашення має особливе значення для філателістів, які збирають ювілейні марки та конверти.

Спеціальний поштовий штемпель виготовляється Українським державним підприємством поштового зв’язку „Укрпошта» і використовується лише один день. Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.

Спецпогашення має визначне історичне значення. Саме завдяки йому пам’ять про знаменну дату залишається в історії людства. Ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займають почесні місця в колекціях філателістів усього світу.

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» відзначає найважливіші події, що відбуваються в житті України, проведенням погашення поштових марок та конвертів, спеціально виготовленим поштовим штемпелем до урочистої дати, який існуватиме тільки один день.

Спецпогашення марок і конвертів є своєрідним внеском «Укрпошти» у відзначення ювілейної дати в історії регіону та її увічнення у предметах філателії.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel