Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Ковельському МТМО знову пересадили серце і дві нирки

Одна нирка дісталася 24-річній дівчині з Маневиччини. Вона сирота, має 5-річну донечку.

Фото зі сторінки-фейсбук Ірини Заславець.

У Ковельському МТМО знову пересадили серце і дві нирки

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці київська журналістка і активістка ГО Всеукраїнська платформа донорства Ірина Заславець

«Цього разу — Ковель, де наприкінці 2019-го трансплантацію запустив Олег Самчук. Цієї ночі там пересаджено серце і нирки, а печінку забрали у Київ і просто зараз орган трансплантують, - пише Ірина. - Донорка — 44-річна жінка, яка померла через інсульт. Він був повторним. Перший раз вразив її рік тому, тоді пацієнтку вдалося врятувати, цього разу, на жаль, ні. Операція не допомогла. За жахливим збігом обставин, не так давно від інсульту померла її мама. Вчора, після того, як консиліум лікарів констатував смерть мозку, донька і зять погодилися на донорство.

Отож, хто отримав органи?

Одна нирка дісталася 24-річній дівчині з Маневиччини. Вона сирота, має 5-річну донечку. Чотири роки перебувала на діалізі. Її нова нирка запрацювала просто на операційному столі. Пересаджувати її місцевим лікарям на чолі з Олександром Голубом допомагав трансплантолог НІХТ ім.Шалімова Владислав Закордонець.

Одна нирка дісталася 24-річній дівчині з Маневиччини. Вона сирота, має 5-річну донечку.

Другу нирку отримав 52-річний чоловік із Бердичева. Він мав хронічне захворювання і останні дев’ять місяців перебував на гемодіалізі.

Нове серце забилося в грудях чоловіка з Турійського району. Він кілька років хворів на дилятаційну кардіоміопатію — серце уже не могло перекачувати кров, воно було збільшене в кілька разів. Пересаджувати його місцевим лікарям допомагала команда Національного Інституту хірургії та трансплантології на чолі з кардіохірургом Артуром Габрієляном.

Печінку забрали до Києва, в НІХТ ім.Шалімова. Пересаджувати її розпочали зранку. Наразі все ще триває. Операцію проводить команда під керівництвом Олександра Гриненка.

Це уже четверта в Україні трансплантація печінки за цей місяць: Львів, Київ, Запоріжжя. Також цього року уже пересаджено три серця, а ще 17 нирок, вісім із яких — посмертно.

Вперше за багато останніх років кількість посмертних трансплантацій переважає над родинними —15 із 24!

Читайте також: Киянин, якому в Ковелі пересадили серце, влаштувався на роботу і втретє став дідусем

Telegram Channel