Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ще у 2015 році ми запровадили санкції проти 400 осіб і 90 компаній за окупацію Криму – Порошенко

«Бути справжнім державником і патріотом – це означає працювати не на рейтинг, а на успіх своєї рідної України».

Фото ЄС.

Ще у 2015 році ми запровадили санкції проти 400 осіб і 90 компаній за окупацію Криму – Порошенко

Створення так званої Кримської платформи це правильне рішення, яке базується на стратегії деокупації Криму, впровадженої командою Порошенка

Про це п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» сказав під час телемарафону «Крим – це Україна» в ефірі телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо». Разом з тим, Порошенко застерігає нинішню владу від надмірного захоплення декларативними заходами, які можуть зруйнувати попередні здобутки міжнародної коаліції на підтримку України. 

«У 2015 році Указом Президента Порошенка проти близько 400 осіб фізичних і 90 осіб юридичних за окупацію Криму і за агресію проти нашої країни на Сході застосовані санкції», – нагадав лідер «Європейської Солідарності». 

Проблема не в тому, щоб запросити представників або лідерів низки країн. Проблема в тому, щоб забезпечити механізм, який би реалізовував деокупацію Криму.

«Створення Кримської платформи – це правильно. Кримську платформу запропоновано в базових документах Європарламенту, які підготовлені за пропозицією України ще в 2016-му році. Проблема не в тому, щоб запросити представників або лідерів низки країн. Проблема в тому, щоб забезпечити механізм, який би реалізовував деокупацію Криму», – наголошує Пооошенко. 

«Сказали, що через два тижні нам представлять стратегію деокупації Криму. Що вона буде відрізнятися від того, що ми вже зробили. Я залюбки її подивлюся. Йдеться про суверенітет та територіальну цілісність нашої держави, про звільнення Криму. Безумовно, я готовий долучитися до цих проектів та процесів. Я готовий передати всі свої знання і зв’язки. Якщо це хоч на один день прискорить звільнення Криму – я буду щасливий», – зазначає Петро Порошенко. 

«Якщо це виллється лише в пусті відосики, то не треба обнадіювати і дискредитувати наших партнерів. Без зайвої реклами маємо як держава Україна презентувати нашу стратегію і яким чином ми плануємо діяти», – переконаний п’ятий Президент. 

Читайте також Порошенко: щойно з’явилися перші міжнародні резолюції по Криму, ми відключили постачання електроенергії на півострів​.

Порошенко зазначив, що прагне успіху для майбутнього саміту Кримської платформи. «Я буду дуже щасливий, якщо він буде успішний. Мені байдуже, хто це принесе в Україну – Порошенко, Зеленський, громадянське суспільство чи будь-хто. Тому що бути справжнім державником і патріотом – це означає працювати не на рейтинг, а на успіх своєї рідної України», – наголошує лідер «Європейської Солідарності». 

Джерело: Євросолідарність.
Telegram Channel