Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко: щойно з’явилися перші міжнародні резолюції по Криму, ми відключили постачання електроенергії на півострів

«З першого дня нашим рішенням було припинено постачання води. Ефективний це крок? Очевидно. І ніхто під сумнів це не ставить».

Фото ЄС.

Порошенко: щойно з’явилися перші міжнародні резолюції по Криму, ми відключили постачання електроенергії на півострів

Українська влада припинила водопостачання та подачу електроенергії в окупований Крим після консультацій з представниками Меджлісу та після перших міжнародних резолюцій, які встановлювали відповідальність країни-окупанта

Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телемарафону «Крим – це Україна».

Я запросив Мустафу Джемілєва, Рефата Чубарова, запросив всіх, хто представляв Меджліс, і сказав – ми плануємо це відключити. Ваша думка?  І вони це можуть підтвердити – вони сказали, що кримські татари у відключені електроенергії нас підтримають.

«Як тільки у нас з’явилися перші резолюції міжнародних організацій, які підтверджували стан окупації, було відключене постачання електроенергії в Крим. Не розмови, не обіцянки, а була забезпечена енергетична незалежність нашої держави. Припинений імпорт електроенергії, припинений імпорт газу. І припинено постачання електроенергії», – нагадав Порошенко.

«Ахтем Чийгоз був тоді в Криму у вязниці. Я запросив Мустафу Джемілєва, Рефата Чубарова, запросив всіх, хто представляв Меджліс, і сказав – ми плануємо це відключити. Ваша думка?  І вони це можуть підтвердити – вони сказали, що кримські татари у відключені електроенергії нас підтримають», – зазначив Порошенко.

«З першого дня нашим рішенням було припинено постачання води. Ефективний це крок? Очевидно. І ніхто під сумнів це не ставить», – наголошує п’ятий Президент.

Читайте також Порошенко: у Трампа було специфічне ставлення до Криму, але під час зустрічі я його переконав​.

«Треба  вивчити, що було зроблено. І не тому, щоб критикувати чи не критикувати Порошенка, а для того, щоб знати, які інструменти у тебе в руках. Що вже зроблено, а що ще може бути зроблено», – зауважив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel