Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зоря в меншості в компенсований час вирвала перемогу у Шахтаря

Ось так «Зоря» у меншості обіграла «Шахтар» і знову повернулась на третє місце в турнірній таблиці української Прем'єр-Ліги.

Фото: twitter.com/FCShakhtar

Зоря в меншості в компенсований час вирвала перемогу у Шахтаря

Це був центральний матч туру, в якому зустрічалися одні із головних претендентів на нагороди чемпіонату. «Шахтар» після того, як скоротив своє відставання від «Динамо» до одного очка, явно розраховував тільки на перемогу. А «Зорі» треба було повертати собі третє місце в турнірній таблиці, на яке ще у п'ятницю піднялася «Десна»

В стартовому складі господарів поля після великої паузи, пов'язаної із травмою, вийшов Ісмаїлі. Однак знову, як і в матчі-відповіді з «Маккабі» був відсутній Тарас Степаненко. Крім того, в резерві залишився Сергій Кривцов. У гостей на лавці запасних гру розпочав недавній новачок клубу Шахаб. А разом з ним, до речі, там же опинилися Микита Шевченко, Дмитро Хомченовський, Андрейс Циганікс і Дмитро Іванисеня, які в першій частині чемпіонату найчастіше виходили в основі, пише Sport.ua.

Гірники почали активніше і вже на 5-й хвилині Жуніор Мараєс після передачі Тете отримав можливість для удару по воротах. Але пробив несильно і Нікола Василь легко забрав м'яч у руки. А вже на наступній хвилині Алан Патрік «вистрілив» з-за меж штрафного майданчика, втім м'яч потрапив у штангу і вилетів за межі поля.

Ось так «Зоря» у меншості обіграла «Шахтар» і знову повернулась на третє місце в турнірній таблиці української Прем'єр-Ліги.

«Зоря» теж намагалася швидко контратакувати, використовуючи всю ширину поля. Ось тільки з ударами у її гравців спочатку справа ніяк не складалась. А тут ще на 13-й хвилині попросив заміну Владислав Кочергін, від якого дуже багато залежить в атакуючих діях луганського клубу.

А гірники продовжували тримати в напрузі оборону суперників. Марлос, Майкон, Тете, Жуніор Мораєс в першій половині тайму виходили на ударну позицію, але свої шанси не використали. Особливо хороший момент був у Тете на 23-й хвилині, коли після швидкої контратаки вже з меж штрафного майданчика він пробив зовсім близько від ближньої штанги.

Так тривало приблизно до 25-ї хвилини, а потім ігрова перевага перейшла до «Зорі». Спершу арбітр матчу Катерина Монзуль попросила підказку у помічників VAR в епізоді, коли в штрафному майданчику господарів поля м'яч, здавалося, зачепив руку Миколи Матвієнко. Але порушення все ж не було. Потім Аллахьяр Сайядманеш вибіг один на один з Анатолієм Трубіним, та воротар зіграв блискуче і не дозволив форварду забити гол. Щоправда, в цьому епізоді арбітри зафіксували офсайд. А найнебезпечніший і найкрасивіший момент стався біля воріт «Шахтаря» на 30-й хвилині. Після подачі з кутового Віталій Вернидуб п'ятою у стрибку в стилі Златана Ібрагімовича пробив з близької відстані під поперечину. І якби не божевільна реакція голкіпера гірників, цей гол точно увійшов би в хіт-паради найкращих у сезоні.

Під кінець тайму Владислав Кабаєв та Ісмаїлі обмінялися непоганими ударами, а вже в компенсований арбітром час Єгор Назарина несподівано без свистка пробив штрафний майже метрів з 35. На щастя для гірників, Анатолій Трубін був уважний і з правого від себе верхнього кута перевів м'яч за лінію воріт.

І після перерви суперники не відмовилися від активних дій в передній лінії - на атаку однієї команди інша відповідали своєю. Так, на 48-й хвилині Ісмаїлі зліва небезпечно пробив в нижній ближній кут, але Нікола Василь м'яч парирував. І буквально тут же Олександр Гладкий вибіг з м'ячем до воріт гірників, проте Анатолій Трубін разом із захисником відвели небезпеку.

Час минав, а рахунок на табло не змінювався. Обидва наставники стали випускати нових футболістів, щоб підтримати високий темп і освіжити гру. Але в одних епізодах удари були неточними, в інших їх блокували суперники, і плюс до всього надійно діяли воротарі. Як, наприклад, на 78-й хвилині, коли Нікола Василь врятував свою команду після сильного удару Тайсона під поперечину.

На 80-й хвилині «Зоря» залишилася у меншості. Це Жуніор Реіс на лівому фланзі оборони грубо зіграв проти Жуніора Мораєса. Спершу Катерина Монзуль показала порушнику жовту картку, але після перегляду VAR поміняла своє рішення і вилучила захисника гостей з поля.
Решту часу до кінця матчу «Шахтар» намагався вирвати перемогу і найреальніший шанс вже на 90-й хвилині мав Ісмаїлі, проте м'яч після його удару влучив в ногу Абу Хані і вилетів на кутовий. І вже у компенсований час Майкон бив у лівий від себе кут воріт, але Нікола Василь в цьому поєдинку був непробивний.

А розв'язка матчу настала на 90+5 хвилині. Аллахьяр Сайядманеш втік в контратаку і видав пас в штрафний майданчик на Дмитра Іванисеню. Удар останнього з близької відстані виявився точним.

Ось так «Зоря» у меншості обіграла «Шахтар» і знову повернулась на третє місце в турнірній таблиці української Прем'єр-Ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Шахтар» - «Зоря» - 0:1

 Дмитро Іванисеня (95)

 Алан Патрік (57) - Єгор Назарина (32)

 Жуніор Реіс (80, груба гра)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо, Микола Матвієнко, Вітао, Ісмаїлі, Майкон, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 65), Тете (Манор Соломон, 76), Ромеро Марлос, Тайсон, Жуніор Мораєс

«Зоря»: Нікола Василь, Денис Фаворов, Віталій Вернидуб, Йоель Абу Ханна, Жуніор Реіс, Єгор Назарина, Владислав Кочергін (Дмитро Хомченовський, 13), Владлен Юрченко (Андрейс Циганікс, 81), Аллахьяр Сайядманеш, Владислав Кабаєв (Дмитро Іванисеня, 73), Олександр Гладкий (Шахаб Захеді, 73)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Читайте також: «Тренувались у трикілограмових бронежилетах», - румунський футболіст про методи Кварцяного.

Telegram Channel