Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У Турійську атовці обговорили, як зробити свою спілку дієвою

Сергій Хомич розповів учасникам зустрічі про санаторне-курортне лікування.

Фото Ірини Прус.

У Турійську атовці обговорили, як зробити свою спілку дієвою

Учасники АТО та бойових дій спільно обміркували, як зробити свою спілку активною та дієвою

–  На війні не мали значення ні професія, ні матеріальний статус, лише те, яка ти людина, чи можна покластися на тебе і довірити своє життя, – зауважив Юрій Пушкарський, ініціатор зустрічі. – Так само і в мирному житті ми маємо бути одним цілим, стати потужною силою і спільно вирішувати наші проблеми.

Першочергово учасники зустрічі вирішили переформатувати громадську організацію «Спілка учасників антитерористичної операції «Булат»», яку створили в липні 2015 року. Тоді її головою обрали Володимира Сидорука, заступником - Сергія Хомича. Прозвучала пропозиція обрати ще одного заступника, а запропонована кандидатура - Павло Бабарига. Цю пропозицію учасники зустрічі підтримали одноголосно.

Ідея «реанімувати» громадську організацію, активізувати її діяльність і зробити дієвішою у нього з'явилася, коли під час благодійної акції до Дня святого Миколая робив об'їзд і побачив, як живуть деякі атовці.

За словами Павла Бабариги, ідея «реанімувати» громадську організацію, активізувати її діяльність і зробити дієвішою у нього з'явилася, коли під час благодійної акції до Дня святого Миколая робив об'їзд і побачив, як живуть деякі атовці. Він зауважив, що для учасників бойових дій, атовців виділяються гроші, але, щоб їх отримати, потрібно писати проєкти, залучати кошти від програм Міністерства у справах ветеранів та Міністерства соціальної політики, а також грантові кошти міжнародних донорів. Заручився він і підтримкою підприємців, які готові допомагати у реалізації хорших задумів.

Реклама Google
 

Павло Бабарига також озвучив план заходів на нинішній рік, які він вважає за доцільне провести. Це спортивного характеру, мистецькі заходи, а також патріотичного спрямування і особливо ті, які стосуються вшанування пам'яті побратимів. І того дня саме з хвилини мовчання розпочалась робоча частина зустрічі.

Про земельні питання і права атовців у цій сфері розповів Юрій Пушкарський. 

Читайте також: У Турійську річницю Лесі Українки провели з розмахом і відзначали два дні (Фото, відео)

А про певні нюанси соціального забезпечення та про санаторно-курортне лікування детально розповів Сергій Хомич.

Участь у зустрічі взяв турійський селищний голова Олексій Безсмертний. Він висловив свою шану і вдячність атовцям за те, що стали на захист нашої землі і зауважив, що завжди готовий конструктивно співпрацювати і допомагати у вирішенні проблемних питань. Після інформаційно-роз'яснювальної частини зустрічі її учасники здійснили низку першочергових організаційних кроків.

Ірина ПРУС.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel