Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Адвокати Порошенка в суді довели, що ДБР не може користуватись «послугами» Печерського суду

Адвокат Ігор Головань.

Фото ЄС.

Адвокати Порошенка в суді довели, що ДБР не може користуватись «послугами» Печерського суду

Відповідне рішення Київського апеляційного суду оприлюднив адвокат Ігор Головань

Він також повідомив, що рішення ухвалене у справі щодо націоналізації «ПриватБанку». Як відомо, у квітні 2019 року ОАСК скасував рішення про націоналізацію «ПриватБанку» за позовом Коломойського. А судді ОАСК, які ухвалили рішення на користь Коломойського, подали скаргу до ДБР на п’ятого Президента Петра Порошенка. Слідчі ДБР зрештою закрили і це кримінальне провадження – повідомив адвокат Порошенка.

Як з’ясували раніше народні депутати з фракції «Європейська Солідарність», у Печерському районі за начебто юридичною адресою ДБР знаходиться обідрана аварійна споруда, зачинені двері і жодних ознак діяльності.

«Пам’ятаєте суддів славнозвісного Окружного адміністративного суду Києва Келеберду, Качура та Амельохіна? Тих самих, що скасували рішення про націоналізацію «ПриватБанку», а потім поскаржилася на начебто тиск з боку п’ятого Президента Порошенка до Державного бюро розслідувань. Заява тих суддів була брехливою і просто абсурдною, адже який може бути тиск на суд після ухвалення рішення? Тому навіть слідчі ДБР, пововтузившись більше року, змушені були кримінальне провадження за заявою суддів ОАСК закрити», – нагадав Головань.

«І куди ж судді одіозного ОАСК пішли оскаржувати рішення розташованого у Шевченківському районі ДБР? Не до Шевченківського районного суду, а до такого ж як ОАСК одіозного Печерського, де сконцентровані класово близькі колеги. Такі, наприклад, як суддя Смик, яка задовольняла скарги Портнова оперативно і навіть без матеріалів провадження. Чи варто дивуватися, що саме на суддю Смик скаргу «притиснутих» суддів ОАСК і було авторозподілено?», – пише Головань.

«І все йшло за планом, та у комбінацію втрутився Київський апеляційний суд, який у відповідності до закону передав матеріали справи за територіальною підсудністю. До Шевченківського районного суду міста Києва. Отаких справ накрутило керівництво ДБР своїми махінаціями з адресами. Адже кожне кримінальне провадження центрального апарату цієї установи можна поховати, оскільки воно наповнене «печерськими» ухвалами. Сподіваюсь, колеги адвокати не забаряться взяти на озброєння», – резюмує адвокат Ігор Головань.

Читайте також «ЄС» вимагає скликати позачергове засідання парламенту для створення ТСК по «вагнерівцях» – генерал Забродський​.

«З долучених до клопотання копій документів встановлено, що за юридичною адресою місцезнаходження ДБР м.Київ, вул. П.Мирного,28 будь-яка діяльність не здійснюється. Згідно з даними, розміщеними на офіційному сайті ДБР, центральний апарат ДБР, у склад якого входить і Головне слідче управління, знаходиться за адресою м.Київ, вул. С.Петлюри, 15», – йдеться, зокрема, в рішенні Київського апеляційного суду.

 

 

 Як з’ясували раніше народні депутати з фракції «Європейська Солідарність», у Печерському районі за начебто юридичною адресою ДБР знаходиться обідрана аварійна споруда, зачинені двері і жодних ознак діяльності. Фотографії оприлюднив на своїй сторінці у Facebook Володимир Ар’єв. Фактично ДБР знаходиться у Шевченківському районі і має всі клопотання подавати відповідно до Шевченківського суду.

Як неодноразово заявляли адвокати Порошенка, ДБР всупереч вимогам закону, перебуваючи у Шевченківському районі столиці, використовувало для ухвалення рішень у сфабрикованих проти Петра Порошенка справах рішення Печерського суду.

Як відомо, 25 лютого 2021 року НАБУ повідомило, що не знайшло доказів розкрадання Порошенком, а також президентами США Обамою і Байденом 100 мільярдів доларів і закрило справу, порушену за позовом депутатів від ОПЗЖ.

 

  

 

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel