Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Порошенко вимагає від Зеленського повернути охорону ексначальнику ГУР Василю Бурбі, який свідчив у справі «вагнерівців»

«Вимагаю від Зеленського повернути охорону Бурбі як від особи, яка найбільш зацікавлена у безпеці цього розвідника».

Фото ЄС.

Порошенко вимагає від Зеленського повернути охорону ексначальнику ГУР Василю Бурбі, який свідчив у справі «вагнерівців»

Президент Зеленський має негайно повернути державну охорону колишньому керівнику Головного управління розвідки Міноборони Василю Бурбі, який дав свідчення про провал операції із захоплення російських терористів ПВК «Вагнера». Про це у відеозверненні заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко

«Днями, як повідомили ЗМІ, колишнього керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василя Бурбу позбавили охорони. Може, учасники злочину мріють, щоб хтось знищив їм головного свідка державної зради? Я добре знаю послужний список цього офіцера, добре знаю, що він зробив для України та чим накапостив її ворогам. Вимагаю від Зеленського повернути охорону Бурбі як від особи, яка найбільш зацікавлена у безпеці цього розвідника», – говорить Порошенко.

Може, учасники злочину мріють, щоб хтось знищив їм головного свідка державної зради? Я добре знаю послужний список цього офіцера, добре знаю, що він зробив для України та чим накапостив її ворогам.

Він також вкотре наголосив, що «Європейська Солідарність» вимагає створення парламентської Тимчасової слідчої комісії із розслідування зриву спецоперації із затримки «вагнерівців».  

«Президент повинен дати вказівку «Слугам» негайно подати кандидатури до цієї комісії, щоби не виникала підозра, що він покриває когось із свого близького оточення, або, не дай Боже, і самого себе», – зауважує Порошенко.

Читайте також Порошенко відверто розповів про комунікації з Медведчуком, які дозволили звільнити з полону людей​.

«Я готовий давати свідчення цій комісії. Правда в тому, що я у вісімнадцятому році  дав санкцію на підготовку цієї найскладнішої в історії українських спецслужб операції.  Правда в тому, що розвідка у взаємодії із західними партнерами її блискуче підготувала, до найдрібніших деталей. І гірка правда в тому, що в останні години перед арештом злочинців інформація про це утекла до Російської Федерації із Офісу українського президента. Влітку двадцятого,  коли мене там не було вже більше року, це сталося. І це вже пряма відповідальність Володимира Зеленського», – констатує п’ятий Президент.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel