Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Скандальний рівненський адвокат попався п’яним за кермом авто (Фото)

Олега Захарчука виявляють п’яним за кермом вже не вперше.

Фото rivne.online.

Скандальний рівненський адвокат попався п’яним за кермом авто (Фото)

У чоловіка були видимі ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від освідування він відмовився

Патрульні поліціянти, 24 лютого  2021 року зупинили адвоката, колишнього працівника поліції Олега Захарчука з явними ознаками алкогольного сп’яніння. На нього склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та ч. 1 ст. 126 (відсутність документів), передає rivne.online.

Варто зазначити, що відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого законом порядку огляду на стан алкогольного,  наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У водія не було при собі посвідчення водія, реєстраційного документа та полісу обов’язково страхування, тільки мав паспорт громадянина України.

Читайте також: Волинський суддя витратив купу грошей на позашляховик.

Нагадаємо, Олег Захарчук став відомим тим, що є захисником Василя Самчука, який третього листопада минулого року збив 16-річну Діану Петрук та її однолітка. Дівчинка від отриманих травм загинула, хлопець у важкому стані потрапив в реанімацію. Тоді у водія автівки виявили алкоголь у крові, який в чотирнадцять разів перевищував норму. Він був настільки п’яним, що одразу після ДТП заснув у патрульному авто.

Речниця патрульної поліції Оксана Юрченко підтвердила факт складання протоколу на Олега Захарчука.

– У водія не було при собі посвідчення водія, реєстраційного документа та полісу обов’язково страхування, тільки мав паспорт громадянина України. Водій себе поводив спокійно, не хамив, проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці за допомогою газоаналізатора драгер відмовився і у медичному закладі також відмовився у присутності двох свідків. Його зупинили через повідомлення на 102 від іншого водія, про те що, він порушує ПДР, виїжджає на зустрічну, підозра на стан алкогольного сп’яніння, – розповіла Оксана Юрченко.

Варто зазначити, що це не перший випадок коли Олега Захарчука ловлять п’яним за кермом. Його впіймали п’яним за кермом 29 вересня 2017 року. Тоді адвокат теж відмовився від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння. Проте суд дослідив відеодокази з нагрудних камер патрульних поліцейський, заслухав свідків і визнав Олега Захарчука винним, позбавив права керування на один рік та визначив штраф у розмірі 10 200 гривень. У постанові апеляційного суду Рівненської області сказано, що постанова набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Напевно через те, що того разу у нього відібрали права на керування автомобілем, цього разу адвокат став «розумнішим» і документів поліцейським не надав.

Вже напевно давно, Олегом Захарчуком мала б зацікавитися кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури не тільки через систематичність п’яної їзди, а й через хамську поведінку до потерпілих у справі Василя Самчука в судовому засіданні.

Читайте також: У Рівному оголосили підозру шпигунці з Донбасу. Жінку шукають.

У правилах адвокатської етики, зокрема статті 12 сказано: «Всією своєю діяльністю адвокат повинен стверджувати повагу до адвокатської професії, яку він уособлює, її сутності та громадського призначення, сприяти збереженню та підвищенню поваги до неї в суспільстві. Цього принципу адвокат зобов’язаний дотримуватись у всіх сферах діяльності: професійній, громадській, публіцистичній та інших… Адвокат не повинен вчиняти дій, спрямованих на обмеження незалежності адвокатської професії, честі, гідності та ділової репутації своїх колег, підрив престижу адвокатури та адвокатської діяльності».

 

 

Telegram Channel