Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Рівному привітали жінок, чиї рідні загинули на Сході України

"Коли ми об'єднані – наш біль зменшується трошки, бо ми спілкуємося і якби розділяємо цей біль, адже мама маму зрозуміє, як болить", – додає Наталія Борисенко.

Фото Суспільне.

У Рівному привітали жінок, чиї рідні загинули на Сході України

У Рівненському МБК для них влаштували концерт та чаювання

Таким чином захотіли зробити свято для жінок та матерів загиблих воїнів, щоб вони поспілкувалися, і між собою, і озвучили проблемні питання владі, пише Суспільне.

«Взагалі то ми більше зустрічаємося біля могил наших воїнів, а тут захотілося, щоб були квіти, сонце, радість спілкування і така обстановка видалася нам ліпшою для жінок. І дай Бог, щоб і далі були такі заходи для наших матерів і дружин», – каже т.в.о начальника міського терцентру комплектування та соцпідтримки Вадим Матвієнко.

Син Наталії Борисенко загинув 1-го вересня 2014-го року під Луганськом.

«Коли ми об'єднані – наш біль зменшується трошки, бо ми спілкуємося і якби розділяємо цей біль, адже мама маму зрозуміє, як болить», – додає Наталія Борисенко.

«На момент загибелі моєму синові був 21 рік. Він загинув, коли його підрозділ потрапив в оточення, вони провели бій з переважаючими силами противника, даючи змогу більшості вийти. Тобто його взвод вийшов з меншими втратами», – згадує мати Олександра Борисенка.

Після смерті сина Наталія Борисенко створила громадську організацію «Єдина родина Рівненщини», аби згуртувати людей, яких торкнулась втрата. У організації є 35 учасників.

«Коли ми об'єднані – наш біль зменшується трошки, бо ми спілкуємося і якби розділяємо цей біль, адже мама маму зрозуміє, як болить», – додає Наталія Борисенко.

Ігор Волошин загинув у війні на Сході України одразу після її початку.

«Вони першими дали шанс тим, хто прийшов за ними. Вони стояли навіть без берц, в кедах. І ці роки, 7 років, я розумію, що його немає, я була на похованні. Але...я його чекаю», – розповідає мати Ігоря Волошина Наталія.

Жінка додає, що плече підтримки матерям часто підставлять чужі люди.

Нагадаємо, від початку російської агресії на Донбасі там загинуло більше сотні бійців з Рівненщини.

Читайте також: На Турійщині псевдобанкіри видурили в жінки понад 30 тисяч гривень.

Telegram Channel