Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Досить приховувати правду: Володимир Ар’єв з трибуни парламенту закликав Верховну Раду створити ТСК по «вагнерівцям»

Володимир Ар'єв.

Фото ЄС.

Досить приховувати правду: Володимир Ар’єв з трибуни парламенту закликав Верховну Раду створити ТСК по «вагнерівцям»

Негайно створити парламентську Тимчасову слідчу комісію з розслідування зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців» закликав з трибуни Верховної Ради народний депутат з фракції «ЄС» Володимир Ар’єв

Він наголосив, що Офісу Зеленського не вийде зробити вигляд, ніби нічого не було, адже невдовзі буде оприлюднене розслідування авторитетної міжнародної організації Bellingcat.

«Спочатку в Офісі Президента заперечували, що була взагалі така спецоперація. Потім злилися. І всі, хто говорив про злив спецоперації «вагнерівців», ходили на допити в ДБР, де їх питали, а де вони цю інформацію отримали. Я, Юрій Бутусов, Яніна Соколова, інші журналісти, всі ходили», – нагадав Ар’єв.

Спочатку в Офісі Президента заперечували, що була взагалі така спецоперація. Потім злилися.

«Зараз ми переходимо до етапу торгу, коли заступник Єрмака говорить про те, що «можливо, це попередній Президент злив цю спецоперацію». Таким чином вони визнають, що спецоперація щодо «вагнерівців» принаймні існувала. Хоча не можуть навіть додуматися до того, що лише чинний президент може мати доступ до деталей спецоперації на фінальному етапі», – зауважує народний депутат.

«Ми хочемо ще раз нагадати, що ми вимагаємо зараз створити тимчасову слідчу комісію. На провідних світових телеканалах і платформах вийде фільм-розслідування Bellingcat про те, що відбулося насправді зі справою вагнерівців. І розслідування тоді буде дивитися весь світ», – попередив Володимир Ар’єв.

«Ми можемо зараз провести це розслідування тут в парламенті і встановити. Нам не треба мати доступ до секретної інформації, нам треба мати доступ до інформації, як відбувалися події в Офісі президента наприкінці липня 2020 року і що сталося. Чому фінальна частина спецоперації була зірвана?», – наголошує Ар’єв.

Читайте також Порошенко передав кисневі концентратори у Чернівецьку лікарню №1, де була пожежа​.

«Європейська Солідарність», інші опозиційні сили вимагають негайно поставити на голосування у Верховній Раді і створити Тимчасову слідчу комісію, щоб ми отримали відповіді на ті питання, які давно поставлені раніше, ніж вийде ефір розслідування Bellingcat, які вже заслужили репутацію серйозними і ґрунтовними розслідуваннями на гарячі теми. Давайте не ховатися, а створимо ТСК і продовжимо роботу над пошуком того, хто зрадив Україну», – закликав Володимир Ар’єв.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel