Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Порошенко передав кисневі концентратори у Чернівецьку лікарню №1, де була пожежа

Лідер «ЄС» зауважив, що захворюваність вже перевищує 10 тисяч на добу.

Фото eurosolidarity.org.

Порошенко передав кисневі концентратори у Чернівецьку лікарню №1, де була пожежа

Як відомо, інцидент в цьому медзакладі стався 27 лютого, загинули двоє пацієнтів

Три кисневі концентратори від Порошенка отримає Чернівецька міська лікарня №1, яка надає допомогу хворим на Covid-19, передає eurosolidarity.org.

«Сьогодні ми у центральному офісі «Європейської Солідарності» відвантажуємо концентратори до Чернівецької міської лікарні №1. 27 лютого у Чернівцях трапилася велика біда. Спалахнула пожежа у лікарні №1, де, зокрема, лікують хворих на Covid-19. Дві людини загинули внаслідок пожежі, згоріло медичне обладнання, пацієнтів довелося евакуювати», – написав Петро Порошенко у Facebook.

У багатьох областях місць у лікарнях немає. Люди лежать у коридорах без кисню, і ситуація є критичною.

«Хочу принести щирі співчуття родинам загиблих. Дуже вдячний, що наші партійна організація у Чернівцях вийшла з ініціативою збору коштів для лікарні через 40 хвилин після повідомлення про пожежу і про те, що люди залишилися без кисню. «Європейська Солідарність» об’єднує людей, небайдужих до чужого горя. Дуже дякую усім, хто долучився», – пише П’ятий Президент.

«На жаль, біда трапилася не тільки у Чернівцях, а й по всій країні. Через злочинну бездіяльність, некомпетентність і дилетанство влади ми сьогодні зіштовхнулися із, як вони це називають, «третьою хвилею» пандемії», – констатує Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко вимагає винести на РНБО питання провалу вакцинації від коронавірусу.

Лідер «Європейської Солідарності» зауважив, що захворюваність вже перевищує 10 тисяч на добу, а  кількість госпіталізацій протягом доби складає декілька тисяч.

«У багатьох областях місць у лікарнях немає. Люди лежать у коридорах без кисню, і ситуація є критичною. Звісно, ми не можемо лишитися осторонь. Минулого тижня ми привезли кисневі концентратори до Яремчі і Надвірної, а сьогодні вони відправляються і у Чернівці», – зазначає Порошенко. 

«Головне – це тримати серце відкритим до чужого болю і проблем. Бо насправді ці проблеми не є чужими, це – наші проблеми. Благодійність не може вирішити усі питання, але з 2014 року ми не змінилися. І у 2021 люди єднаються і  рятують життя ближнім. А якщо нашими стараннями врятовані життя – це велика справа», – переконаний п’ятий Президент.

Як відомо, Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечили медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також  10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів. Загалом у Порошенка витратили на благодійну допомогу 120 мільйонів гривень. 

 
 

 

 

Telegram Channel