Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Ковелі – «епідемія» крадіжок велосипедів

Ковельські копи знайшли 7 із 13 викрадених з початку року роверів.

Фото boomerang-boardshop.ua.

У Ковелі – «епідемія» крадіжок велосипедів

З приходом весни, велосипед, як вид транспорту стає дуже популярним. Тому і частішають їх викрадення. Незважаючи на застереження правоохоронців, люди вважають, що саме їхній під’їзд найбезпечніший і залишають там транспорт. А зранку часто бачать перерізаний трос

Так, з початку року в Ковельському районному управлінні поліції вже зареєстровано 13 таких звернень. По семи фактах крадіжок поліцейськими встановлено осіб, які вчинили дане правопорушення.

Правоохоронці звертають увагу на необхідність дотримання елементарних правил безпеки, які допоможуть уникнути велосипедистам крадіжок їх двоколісних транспортних засобів.

З початку року в Ковельському районному управлінні поліції вже зареєстровано 13 таких звернень.

Перш за все, відмовтеся від ідеї зберігати свій велосипед на сходовому майданчику, у загальному коридорі, біля під’їзду будинку, в будь-якому іншому подібному місці з вільним доступом сторонніх людей. Велосипед найкраще зберігати в квартирі (приватному будинку).

Щодо паркування ровера – ніколи не залишайте його поза зоною видимості без нагляду; не відходьте від велосипеда далі, ніж на кілька метрів. Якщо вам все ж необхідно відійти (наприклад, в магазин), грамотно пристебніть його замком або ланцюгом за непорушний об'єкт. І пам'ятайте: чим швидше повернетеся, тим більше ймовірність застати свій велотранспорт в цілості й схоронності.

Не забудьте пояснити правила поводження з двоколісним транспортним засобом і маленьким велосипедистам.

Ніколи не давайте кататися на своєму велосипеді незнайомим або малознайомим людям.

Читайте також Найстрімкіше реальна зарплата волинян зростала при Ющенку та Порошенку​.

На замітку зловмисникам:

Кримінальний кодекс України. Стаття 185. Крадіжка

Таємне викрадення чужого майна - карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Ковельське районне управління поліції Волинської області.

 

Джерело: Ковельське районне управління поліції Волинської області.
Telegram Channel