Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Жидичинські школярі дізналися про монументальну шевченкіану від Руслана Теліпського

Щоб молодь знала історію.

Фото з сайту Луцької міськради.

Жидичинські школярі дізналися про монументальну шевченкіану від Руслана Теліпського

Активіст має велику кількість фото пам’ятників Тарасу Шевченку з більш як 30 країн світу та України

Будинок культури села Жидичин для підлітків організував зустріч з українським громадським діячем, шевченкознавцем, мандрівником, фотографом-монументалістом, пам’яткознавцем, волонтером Русланом Теліпським, інформує пресслужба Луцької міськради.

Під час заходу Руслан Теліпський пояснив сутність шевченківського феномену, познайомив з великою монументальною спадщиною.

 

 Під час заходу Руслан Теліпський пояснив сутність шевченківського феномену, познайомив з великою монументальною спадщиною, а також наголосив, що Тарас Шевченко є духовним батьком нескореного Українського народу, що об'єднує націю, а ще розповів, як започаткував патріотичний проєкт «Тарасів дороговказ» - піше паломництво до Чернечої гори місцями перебування Шевченка та встановлення численних пам’ятників поету. Наприкінці зустрічі Руслан Теліпський подарував поштівки із серії «Монументальна шевченкіана».

Руслан Теліпський є засновником власного мистецького проекту «Монументальна Шевченкіана», у рамках якого колекціонує фотографії скульптур Тараса Шевченка. Наразі у колекції - велика кількість фото пам’ятників Тарасу Шевченку з більш як 30 країн світу та України.

Читайте також: У Луцьку сьогодні вперше – день кликуна. Буде й випробування (Відео)

Провів більше 50 своїх фотовиставок та лекцій за кордоном на тему монументальної спадщини Кобзаря.

 

 

Telegram Channel