Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Граната біля школи у Рівному: мер обіцяє додаткові камери у місті

Хто міг залишити тут вибухонебезпечний предмет – припущень немає.

Фото Суспільного.

Граната біля школи у Рівному: мер обіцяє додаткові камери у місті

Гранату Ф-1 із запалом на шкільному дворі знайшли напередодні

Директор 14-ї школи не пов'язує зі шкільною діяльністю виявлену на території навчального закладу гранату. Про це Юрій Демчук розповів журналістам Суспільного 5 березня. Бойову гранату на території школи знайшли напередодні. Мер розпорядився посилити охорону у школах.

Гранату Ф-1 із запалом на шкільному дворі знайшли напередодні. Побачив її працівник школи, каже директор Юрій Демчук.

«Працівник школи повідомив, що на території, поблизу запасного господарчого виходу, знаходиться підозрілий предмет, дуже схожий на вибуховий, на гранату. Оскільки показала фотографію, вирішив перевірити особисто», – каже він.

 

 

Директор показав місце, де знаходився боєприпас до приїзду вибухотехніків. На той момент у школі перебувало орієнтовно сто дітей. Хто міг залишити тут гранату – припущень немає.

«За результатами огляду спеціалістами вибухотехнічної служби ГУНП стало відомо, що це граната Ф-1 із запалом. Її вибухотехніки привели у безпечний стан. Вибухонебезпечний предмет слідчі вилучили та у рамках кримінального провадження скеровуватимуть на експертизу. Походження боєприпасу поліцейські встановлюють», – коментує речниця поліції області Марія Юстицька.

За результатами огляду спеціалістами вибухотехнічної служби ГУНП стало відомо, що це граната Ф-1 із запалом. Її вибухотехніки привели у безпечний стан.

Після цього інциденту мер обіцяє встановити у місті додаткові камери спостереження.

«Програма «Безпечне місто» включає в себе 92 камери, ми плануємо збільшити до 340, що допоможе охопити все місто і всі ключові стратегічні об'єкти, в тому числі і заклади охорони здоров'я та дошкільні навчальні заклади», – заявив міський голова Рівного Олександр Третяк.

А ще мер дав доручення управлінню освіти посилити охорону у школах та інших закладах освіти.

Читайте також: У Ковелі – «епідемія» крадіжок велосипедів

Нагадаємо, поліція відкрила провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

 

Telegram Channel