Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ми створили антикорупційні органи і націоналізували ПриватБанк, а зараз ситуація з корупцією погіршилась – Порошенко в інтерв’ю «L’Express»

Порошенко переконаний – правоохоронні органи мають притягнути до відповідальності Коломойського, пред’явити звинувачення і підозру та запроторити за ґрати.

Фото ЄС.

Ми створили антикорупційні органи і націоналізували ПриватБанк, а зараз ситуація з корупцією погіршилась – Порошенко в інтерв’ю «L’Express»

Володимир Зеленський не виявляє політичної волі для реальної боротьби з корупцією. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» заявив в інтерв´ю виданню французькому виданню «L’Express»

«За час мого президентства ми зробили більше реформ у цій сфері, ніж за попередні 25 років. Сюди можна віднести, наприклад, створення Антикорупційного суду або націоналізацію ПриватБанку, який був театром масштабних шахрайств», – нагадав Порошенко. 

Він також зауважив – замість того, щоб продовжити антикорупційні реформи, президент Зеленський робить кроки назад.

Він також зауважив – замість того, щоб продовжити антикорупційні реформи, президент Зеленський робить кроки назад. «Сьогодні ситуація погіршилася: в Антикорупційного бюро зв’язані руки. Президент не виявляє політичної волі для боротьби з корупцією. Ми бачимо крок назад. Це веде до зростання невдоволення громадян країни», – констатує Петро Порошенко. 

Варто зазначити, що інтерв’ю виданню «L’Express» Петро Порошенко дав до того, як стало відомо про санкції Дежрдепу США проти колишнього власника «ПриватБанку» олігарха Ігоря Коломойського.  

У своїй заяві з цього приводу Петро Порошенко зауважив: «Настав момент істини для Зеленського – чи продовження захисту свого бізнес-партнера, як це він робив протягом своєї каденції, чи Україна?».

«Попри те, що до влади Зеленський прийшов за тотальної підтримки олігарха Коломойського, його брудних кримінальних грошей і беззастережного сприяння медіа-імперії Коломойського, яка стала головних джерелом фейкових новин проти мене, Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від цього пана», – вважає Порошенко.

Читайте також Палиця: Коли Зеленський став президентом, до Коломойського двері не зачинялися​.

«Зробити це публічно і без еківоків, всупереч своїм тіньовим зобов’язанням. Зеленському слід залишити у минулому бізнес-пертнерство часів «Кварталу 95». Припинити дворічне гальмування розслідування злочинів Коломойського і потурання його безмежним бізнес-апетитам», – наголосив п’ятий Президент.

Порошенко переконаний – правоохоронні органи мають притягнути до відповідальності Коломойського, пред’явити звинувачення і підозру та запроторити за ґрати. «Попри критичну опозицію до влади, наша політична сила буде підтримувати рішення, які звільняють Україну від таких маштабних корупционерів», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

 

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel