Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На брифінгу Держдепу Зеленському послали сигнал про Коломойського

Ігор Коломойський в кабінеті президента Володимира Зеленського.

Фото Гордон.

На брифінгу Держдепу Зеленському послали сигнал про Коломойського

Санкції, накладені на олігарха Ігоря Коломойського урядом США - це сигнал Зеленському до розслідування корупції олігарха всередині України. На необхідності розслідування оборудок Коломойського наголосив речник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу

«Департамент привертає увагу до його поточних, триваючих зусиль з підриву демократичних процесів та інституцій, що становлять серйозну загрозу майбутньому України», - відзначив Прайс.

«Ця корупція підривала верховенство закону та довіру українського суспільства до демократичних інститутів їхньої влади і суспільних процесів».

Нед Прайс підкреслив, що Державний секретар США має інформацію, яка заслуговує на довіру про те, що Коломойський брав участь у корупції під час перебування на посаді губернатора. Серед джерел такої інформації посадовець назвав повідомлення у ЗМІ та розслідування тодішньої української влади.

«Ми прагнемо сприяти підзвітності та боротьбі з безкарністю тих, хто причетний до значної корупції та волі - і ми будемо продовжувати використовувати всі доступні засоби боротьби з корупцією у всьому світі», - наголосив Прайс.

Читайте також Ми створили антикорупційні органи і націоналізували ПриватБанк, а зараз ситуація з корупцією погіршилась – Порошенко в інтерв’ю «L’Express»​.

Речник Держдепу США наголосив, що санкції запроваджені щодо Коломойського, «надсилають сильний сигнал, що США підтримують усіх українців, чия праця рухає реформи уперед».

«Ця корупція підривала верховенство закону та довіру українського суспільства до демократичних інститутів їхньої влади і суспільних процесів», - зазначив речник Держдепу.

Джерело: Держдеп США.
Telegram Channel