Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні хочуть дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС

Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ.

Фото ілюстративне.

В Україні хочуть дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Україні невдовзі можуть дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС

Про це він сказав під час брифінгу 5 березня, пише ТСН.

За його словами, так буде можливість тримати ореол української присутності у світі, як одного цілого, і громадянин України, який виїхав на постійне місце проживання, наприклад, до країни ЄС, у перспективі зможе стати і громадянином цієї країни ЄС, і залишитися при цьому частиною українського простору, зберегти український паспорт.

Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ. 

«Що ви побачили в рішенні РНБО? Ви побачили контури позиції держави, яка має бути відображена в майбутньому в законодавстві щодо участі осіб із подвійним або множинним громадянством у державному житті України. Політика, яку ми реалізовуватимемо, складається з двох елементів. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС, країнами світу, які є для нас дружніми, які не становлять для нас жодної загрози, і список цих країн калібруватиме, він залежатиме від деяких критеріїв», - сказав Кулеба. 

Він додав, що потрібно «тримати разом мільйони українців, розкиданих усім світом і не заважати їхній інтеграції у суспільство». При цьому він зазначив, що буде встановлено низку обмежень на подвійне громадянство для депутатів парламенту, міністрів. Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ. 

Читайте також: Для подорожей можуть знадобитися «COVID-паспорти» про вакцинацію.

 

 

Telegram Channel