Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Я присвячую цей альбом тобі, тату! Ти поруч завжди!», - Вакарчук про батька

"Саме сьогодні я презентую свій третій авторський музичний проект «Оранжерея", - Святослав Вакарчук.

Фото із фейсбук-сторінки музиканта.

«Я присвячую цей альбом тобі, тату! Ти поруч завжди!», - Вакарчук про батька

Сьогодні, 6 березня, день народження мого тата Івана Вакарчука. Вже майже рік, як його немає. Але не проходить жодного дня, щоб я не згадував про нього

Про це йдеться на сторінці українського співака Святослава Вакарчука.

- І саме сьогодні я презентую свій третій авторський музичний проект «Оранжерея», який створював разом з командою останні півроку.

Я присвячую цей альбом тобі, тату! Ти поруч завжди!, - пише музикант. - А ще сьогодні, 6 березня, у 74-ту річницю від Дня народження професора Івана Вакарчука, ми оголошуємо про створення ініціативної групи «Фундація Івана Вакарчука».

Саме сьогодні я презентую свій третій авторський музичний проект «Оранжерея», який створював разом з командою останні півроку.

​Нашою основною місією ми вбачаємо вшанування пам'яті видатного українського вченого світового рівня, громадського і політичного діяча, багаторічного завідувача кафедри теоретичної фізики, ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, міністра освіти і науки України, людини, що стояла коло витоків сучасної української держави, великого Львів’янина та великого Українця, Героя України Івана Олександровича Вакарчука.

Реклама Google

​З цією метою ми створюємо громадську організацію «Фундація Івана Вакарчука».

​Найближчими завданнями «Фундації» ми вбачаємо:

1. Видання книги спогадів про Івана Вакарчука.

2. Започаткування стипендії імені Івана Вакарчука для студентів, аспірантів та молодих вчених Львівського національного університету імені Івана Франка.

3. Проведення щорічної наукової конференції імені Івана Вакарчука.

4. Звернення до міського голови Львова та міської ради Львова з ініціативою встановлення художньо-меморіальної таблиці Івана Вакарчука в місті Львові.

5. Звернення до міського голови Львова та міської ради Львова з ініціативою спорудження пам'ятника Івану Вакарчуку в місті Львові.

6. Звернення до міського голови Львова та міської ради Львова з ініціативою найменування іменем Івана Вакарчука однієї з вулиць міста Львова.

Ми, члени ініціативної групи, докладатимемо всіх зусиль для того, щоб вищенаведені ініціативи були реалізовані належним чином, з урахуванням широкої громадської думки, з дотриманням чинного законодавства та всіх відповідних процедур.

​Ми щиро вважаємо, що пам’ять про Івана Вакарчука повинна жити в багатьох поколіннях українців.

Читайте також: Без кого нема Вакарчука? Гурт «Океан Ельзи» випустив незвичний кліп.

Telegram Channel