Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Який колір авто визнали найбільш вигідним для продажу

А ваше авто якого кольору?

Фото Аutotheme.info.

Який колір авто визнали найбільш вигідним для продажу

За статистичними даним, найпопулярніший колір машин в Україні – це білий 

Згідно з інформацією від виробника автомобільних лаків і фарб Axalta, 33% автомобілів в нашій країні мають білий колір кузова, 16% – сірий, 13% – сріблястий, 12% – чорний і 11% – бежевий / коричневий. Тобто, на зазначені відтінки припадає 85% всіх машин.

Природно, продати автомобіль білого кольору буде простіше, тому що такий колір розглядатимуть як мінімум третина потенційних покупців. 

«Природно, продати автомобіль білого кольору буде простіше, тому що такий колір розглядатимуть як мінімум третина потенційних покупців. А ось якщо ви купили собі зелену машину, то нею зацікавляться лише 2% », – повідомляє експерт. Так, щоб продати автомобіль з непопулярним кольором кузова за ті ж гроші, власнику потрібно або чекати свого покупця довше, або, щоб прискорити продаж, доведеться зробити знижку, яка за «невдалий» відтінок кузова може доходити до 15% від вартості аналогічних машин популярних кольорів .

При цьому експерт зазначає, що при виборі машини покупець, в першу чергу, звертає увагу на марку, комплектацію, технічний стан (якщо це старий автомобіль), а також поєднання «ціна-якість».

Читати також: Смертельна ДТП з українцями у Польщі: пасажири неодноразово скаржилися на перевізника

«Колір кузова теж важливий для водія – це ще один спосіб виділитися з натовпу, але не можна сказати, що він завжди грає ключову роль у виборі тієї чи іншої моделі», – повідомляють фахівці.

Крім того, зазначається, що всередині кожної марки простежуються свої тенденції щодо вибору кольору. Так, в минулому році велика частина машин брендів Hyundai , Volkswagen і Mitsubishi були продані в білому кольорі. При цьому в преміум-сегменті був зафіксований високий попит на класичний чорний колір. Мова йде про такі бренди, як Cadillac , Chevrolet , Audi , а також Jaguar Land Rover і Volvo .

 

Джерело: Аutotheme.info.
Telegram Channel