Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Відомий європейський економіст припер до стіни речницю Зеленського питанням про Коломойського

4 березня вийшла стаття прес-секретарки президента Юлії Мендель для американського аналітичного центру Atlantic Council, в якій вона написала про боротьбу Володимира Зеленського з олігархами як виконання його передвиборчих обіцянок.

Фото president.gov.ua.

Відомий європейський економіст припер до стіни речницю Зеленського питанням про Коломойського

Юлія Мендель та відомий шведський експерт посперечалися, чи дійсно Президент України протистоїть олігархам

Прес-секретарка президента України Юлія Мендель посперечалася зі відомим шведським економістом, старшим науковим співробітником американського аналітичного центру Atlantic Council Андерсом Ослундом у коментарях до статті про те, що Володимир Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігархові. Тепер Ослунд вимагає вибачень, пише сайт «Букви».

Як повідомляється, суперечка Мендель з Ослундом зав’язалася в коментарях під дописом прес-секретарки Володимира Зеленського у Twitter, який містив посилання на її статтю для американського аналітичного центру Atlantic Council. У статті йшлося про те, що президент України Володимир Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігархові.

Реклама Google

Я прочитав всі заяви Володимира Зеленського. Сказав він коли-небудь публічно хоч одне негативне слово про Коломойського? Ні. Будь ласка, надайте докази зворотного або відкличте свій неприйнятний твіт!

Натомість у коментарі Андерс Ослунд запитав у Мендель, чи дійсно це так, адже, за його спостереженнями, український президент жодного разу критично не висловився про олігарха Ігоря Коломойського.

«Дійсно? Він може назвати Коломойського? Кинути виклик олігархам – це взагалі нічого не означає. Головна проблема – це Коломойський. Може Володимир Зеленський так сказати? Або він все ще міцно із ним пов’язаний? Чому всі ці маріонетки Коломойського досі його депутати?» , – написав він.

Мендель відповіла, що Ослунд, очевидно, пише це під впливом «старих наративів дезінформації», а також тому, що його «звільнили».

«Містере Ослунд, я дуже розчарована, що на вас так сильно вплинули занадто старі наративи дезінформації. Сподіваюся, ви говорите, спираючись на якісну аналітику, а не тільки через те, що вас звільнили (нещодавно Ослунд пішов зі спостережної ради»Укрзалізниці» - Ред.)», – відповіла вона.

Ослунд попросив уточнити, що саме мається на увазі під «наративами дезінформації», а також попросив вибачитися, якщо прес-секретарка президента не зможе привести приклад висловлювань Зеленського про Коломойського.

Читайте також: На брифінгу Держдепу Зеленському послали сигнал про Коломойського.

«Які «старі наративи дезінформації»?! Я прочитав всі заяви Володимира Зеленського. Сказав він коли-небудь публічно хоч одне негативне слово про Коломойського? Ні. Будь ласка, надайте докази зворотного або відкличте свій неприйнятний твіт! Я був би вдячний за відповідь або, бажано, за вибачення. Вперед!», – заперечив Ослунд.

Telegram Channel