Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Рівнерада програла апеляцію атовцю щодо пільгового проїзду

Чоловік обіцяє офіційно звертатися до правоохоронних органів, якщо рішення суду не виконуватимуть.

Фото suspilne.media.

Рівнерада програла апеляцію атовцю щодо пільгового проїзду

Чоловік судився, бо вважає скасування пільгового перевезення пасажирів у місті на час карантину незаконним. Зазначимо, що йдеться про рішення, яке прийняли майже рік тому на початку пандемії

Рівненська міська рада програла апеляцію у справі атовця Віктора Кошкіна. Рівнянин подав до суду, аби скасувати рішення комісії ТЕБ та НС щодо відмови від пільгових перевезень на час карантину, інформує Суспільне Рівне.

Реклама Google

Рішення суду було негайним до виконання, проте, Кошкін запевняє, що у Рівному й далі продовжують відмовляти у безкоштовному перевезенні пільговим категоріям. Чоловік збирається звернутися до правоохоронців, у міськраді ж пояснили, що робитимуть далі.

За що судився ветеран

Четвертого березня Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу міськради щодо позову Віктора Кошкіна. Чоловік судився, бо вважає скасування пільгового перевезення пасажирів у місті на час карантину незаконним. Зазначимо, що йдеться про рішення, яке прийняли майже рік тому на початку пандемії.

Також Віктор Кошкін вимагав стягнути моральну шкоду на його користь. Суд чоловік виграв наприкінці листопада 2020-го року. Відповідач подав апеляцію.

Учасник АТО повідомив Суспільному, що згідно з постановою суду, у міськраді мали б дозволити безкоштовне перевезення усіх пільгових категорій, починаючи з 15:40 4-го березня, коли було оголошено суддівське рішення. Проте, він перевірив виконання рішення і впевнений, що його не виконують.

«Я їхав у тролейбусі з міської ради і побачив, що беруть гроші з пенсіонерів після 16-ї години. Я підійшов тихенько, щоб не підіймати шуму, і сказав, що є рішення апеляційного суду і те, що ви берете гроші з пенсіонерів – це ви робите кримінальне правопорушення. На що мені відповіли, що поки не буде команди начальства, то будуть це робити», – розповів Віктор Кошкін.

Також він додав, що офіційно звертатиметься до правоохоронних органів, якщо рішення суду не виконуватимуть. «На сьогодні поліція відмовляється штрафувати перевізників. Водії не звертають уваги на копію рішення суду. У мене вже були з боку водіїв такі випадки, скажу прямо, – «Засунь його собі в з***ю!», – поділився учасник АТО.

«На сьогодні поліція відмовляється штрафувати перевізників. Водії не звертають уваги на копію рішення суду. У мене вже були з боку водіїв такі випадки, скажу прямо, – «Засунь його собі в з***ю!», – поділився учасник АТО.

Суддівське рішення Суспільному прокоментував заступник міського голови Юрій Поліщук. Він зазначив, що місто залежить від приватних перевізників. Також додав, що пільги людям гарантує держава, а обов'язок оплачувати їх покладає на місцеві органи влади.

«Ми будемо шукати шляхи виходу, ми не будемо закриватися від цієї проблеми. Скасування рішення не залежить конкретно від мене чи від якоїсь особи, це комісійне рішення. Я буду ініціювати це питання, результат – будемо бачити. Нам треба знайти рішення ситуації», – сказав заступник.

Він вважає, що проблему пільгового перевезення може вирішити комунальний транспорт.

Нагадаємо, у тролейбусах Рівного з 26 січня, без обмежень у часі можуть користуватися пільгами на проїзд учасники бойових дій, діти і члени сімей загиблих в АТО/ООС та діти-сироти. Таке рішення прийняла 25 січня комісія ТЕБ і НС.

З початком пандемії 26 березня міська комісія вирішила залучити автобуси та тролейбуси в режимі «спеціальні перевезення». Відтак, пільгові перевезення зовсім скасували. Керувались у рішенні постановою КМУ від 16.03.2020 року, якою було заборонено з 18 березня до 3 квітня 2020 всі регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів, повідомляв начальник управління транспорту Ярослав Сахнюк.

Спершу пільговий проїзд відмінили взагалі, а потім повернули у певні години. Міська влада мотивувала це тим, аби люди з групи ризику мали менше мотивації перебувати у місцях скупчення людей та мали менше шансів інфікуватись коронавірусом.

АТОвець Віктор Кошкін не погодився з тим, що комісія скасувала пільгові перевезення на час карантину. Чоловік подав позов і Рівненський окружний адмінсуд визнав цей пункт рішення комісії протиправним.

Виправданим позов Віктора Кошкіна вважають і в «Союзі перевізників України». Валентин Демчук зазначив, що діє те ж законодавство, що і до карантину. Тобто, перевізник зобов'язаний возити всі категорії пільговиків, визначені законом.

17-го грудня 2020-го року мер Рівного Олександр Третяк повідомив, що рішення, яким визнали протиправним скасування пільгового проїзду в Рівному на період карантину, оскаржуватимуть у суді.

Читайте також: На Волині на честь загиблого героя АТО хочуть назвати навчальний заклад

Жодна з постанов Кабміну, що стосувалася карантинних заходів, не дозволяла скасовувати будь-які пільги – вважає адвокатка Тетяна Бідюк. Міськрада і, зокрема, комісія ТЕБ та НС, на її думку, перекрутили зміст поняття карантину і ввели обмеження там, де цього робити не можна було.

Telegram Channel