Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 Чи потрібен міській лікарні у Володимирі конкурент

Фото з відкритих джерел.

 Чи потрібен міській лікарні у Володимирі конкурент

Володимир-волинські депутати виступають категорично проти того, щоб на території комунального медичного закладу був приватний медичний центр

Новий діагностичний центр, який приватний власник хоче збудувати прямо біля лікарні, прогнозовано  складе конкуренцію і може принести збитки медзакладу, в розвитку якого зацікавлена вся громада княжого міста.   

Як уже повідомляли,  на початку місяця на сайті Володимир – Волинської міськради з’явився зареєстрований проєкт  будівництва діагностичного центру на вулиці Павлова - поруч з КП «Володимир-Волинським ТМО».

   У жителів княжого міста це викликало неоднозначні відгуки. Багатьом не сподобалося, що це сприятиме розвитку приватного медичного бізнесу в той час, коли мала б вдосконалюватися система надання мешканцям безоплатних лікарських послуг. Тим більше, що останнім часом ведуться розмови про те, що міська лікарня готується отримати статус опорної.

 На початку місяця на сайті Володимир – Волинської міськради з’явився зареєстрований проєкт  будівництва діагностичного центру на вулиці Павлова - поруч з КП «Володимир-Волинським ТМО».

 Власне, це питання викликало жваві дискусії на засіданнях постійних депутатських комісій Володимир – Волинської міської ради, оскільки власник земельної ділянки звернувся до влади за дозволом розробити детальний план земельної ділянки під такий центр. За схемою, заїзд туди має бути зі сторони вулиці Сагайдачного, але це суттєво ситуацію не змінює.

Реклама Google

   Як зазначив міський голова Ігор Пальонка,  більшість депутатів виступають категорично проти такого сусідства, і він підтримує їхню позицію. Адже зараз місто  намагається розвивати лікарню, вкладає  чималі кошти з міського бюджету, аби заклад мав можливість надавати якісні послуги й разом з тим заробляти. Новий діагностичний центр, який приватний власник хоче збудувати прямо біля лікарні, прогнозовано  складе конкуренцію і може принести збитки медзакладу, в розвитку якого зацікавлена вся громада княжого міста.

Остаточне рішення щодо подальшої долі діагностичного центру буде прийняте на черговій сесії Володимир – Волинської міської ради.

Роксолана Вишневич

Читайте також: На Волині помер відомий лікар

Telegram Channel