Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Шевченківська премія оголосила цьогорічних лауреатів

Фото 24tv.ua.

Шевченківська премія оголосила цьогорічних лауреатів

Церемонія вручення нагород запланована на травень

Шевченківський комітет назвав імена цьогорічних лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, інформує yabl.ua.

У секції «Кіномистецтво» відзнаку отримав режисер Валентин Васянович та художник-постановник Владлен Одуденко за фільм «Атлантида». Другою в короткому списку номінантів була Наталка Ворожбит.

Нещодавно Міністерство культури запланувало розробити нову стратегію та концепцію проведення Шевченківської премії. На це планують витратити 1,15 млн гривень.

Станіслав Асєєв здобув перемогу в номінації «Журналістика та публіцистика» за книжку «Світлий шлях: історія одного концтабору». Серед претендентів на нагороду були також Оксана Білозірська та Вахтанг Кіпіані.

У секції «Візуальне мистецтво» премію отримав Борис Михайлов за проєкт «Випробування смертю». Серед номінантів — Матвій Вайсберг, Василь Семенюк та Анатолій Федірко.

У номінації «Література» лауреаткою стала Оксана Луцишина за роман «Іван і Феба». Окрім неї, на премію претендували такі письменники: Володимир Рафеєнко, Василь Махно та Олена Герасим'юк.

За проєкт «Архітектура голосу» у секції «Музичне мистецтво» перемагає агентство «Ухо» (Олександра Андрусик, Євген Шимальський та Катерина Сула). Номінантом у цій категорії також був Олександр Козаренко.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство культури запланувало розробити нову стратегію та концепцію проведення Шевченківської премії. За даними системи електронних закупівель Prozorro, на це планують витратити 1,15 млн гривень, тобто суму, що перевищує розмір щорічних виплат усім лауреатам.

З цих коштів на розробку нової концепції заплановано витратити 539 тисяч гривень, на створення нової айдентики — 292 тисячі гривень, а на розробку маркетингової стратегії — 317 тисяч гривень. Деякі роботи повністю або частково дублюють функції, які мали б виконувати підрозділи самого міністерства.

Telegram Channel