Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Жителі трьох вулиць Іванич просять владу зберегти пасовисько

«Це наша єдина робота і якщо її в нас заберуть, то ми останемось без нічого», – кажуть люди.

Фото bug.org.ua.

Жителі трьох вулиць Іванич просять владу зберегти пасовисько

Люди кажуть, що для них дохід з корів – єдиний спосіб заробітку

Жителі кількох вулиць Іванич просять зберегти місцеве пасовище, на якому з діда-прадіда випасають корів. На ці землі претендують двоє місцевих мешканок, які звернулись в селищну раду за дозволами щодо розроблення проектно-кошторисної документації., передає «Буг». Це питання розглядали під час чергового пленарного засідання Іваничівської селищної ради.

Люди бідкаються: якщо цю ділянку роздадуть на паї, то їм ніде буде випасати свою худобу.

Люди бідкаються: якщо цю ділянку роздадуть на паї, то їм ніде буде випасати свою худобу.

Стало відомо, що двоє місцевих жительок Роксолана Мартинюк та Людмила Лук’янчук звернулися в раду, аби погодити розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок неподалік УЖКГ, в районні другого залізничного поста. Ймовірно, жінки хочуть отримати земельні наділи для вирощування сільськогосподарських культур.

Це питання було розглянуто профільною комісією, погоджено нею, й винесено на сесію для прийняття остаточного рішення. Однак, опісля надійшло звернення від жителів вулиць Львівська, Перемоги та Лесі Українки, які просили не віддавати ці землі нікому, адже там здавна знаходиться пасовище, на якому вони випасають худобу. Люди прагнуть зберегти його.

Аби переконати депутатів, представники утримувачів великої рогатої худоби прийшли на сесію.

Василь Лобода наголосив, що ці ділянки необхідні селянам для випасання худоби. Для них – це єдиний спосіб заробітку. І якщо його не стане, то вони не знають за ж тоді їм жити. Адже кожен з них отримує копійчані пенсії.

Пенсіонер каже – якщо пасовисько віддадуть на паї – тоді йому та й іншим односельчанам буде ніде випасати худобу і відповідно годувати її теж буде нічим. Адже альтернативного пасовиська неподалік цих вулиць вже не лишилось. Усі землі вже зайняті.

«Ми утримуємо корів та випасаємо їх на цьому пасовищі, за яке щорічно сплачуємо кошти в селищний бюджет. Минулого року хтось передав велику площу під паї. Проте зараз корів – небагато і нам достатньо цієї площі, яка залишилася.

Багато років селищна рада йшла нам йшла на зустріч і допомагала. Нам виділяли сінокоси й жом. Завдяки нашим коровам, ми тільки й виживаємо. Якщо в нас забрати пасовисько, то ми лишимось без доходу. Це наша єдина робота і якщо її в нас заберуть, то ми останемось без нічого», – запевнив Василь Васильович.

Відтак, депутати вирішили поки відкласти розгляд цього питання, аби мати можливість вивчити його детальніше.

Читайте також: В Австралії зібрали врожай пшениці, вирощений на добривах із батарейок

Відтак, депутати вирішили поки відкласти розгляд цього питання, аби мати можливість вивчити його детальніше. До його розгляду повернуться під час наступних профільних комісій та чергового пленарного засідання.

 

 

Telegram Channel