Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Преміювала себе дев'ять разів: на Рівненщині директорку НВК оштрафували за корупцію

Суд оштрафував винну на 3 400 гривень. 

Фото Unsplash.

Преміювала себе дев'ять разів: на Рівненщині директорку НВК оштрафували за корупцію

Жінка отримала загалом понад 47 000 гривень

На Рівненщині суд оштрафував директорку навчально-виховного комплексу, яка преміювала себе дев'ять разів. Отримувала і надбавки за напруженість роботи, загалом до п'ятдесяти тисяч гривень, – повідомляють у прокуратурі. Посадовиця відшкодувала збитки, а ще має сплатити штраф, передає Суспільне.

Суд вирішив притягнути до адмінвідповідальності керівницю навчального закладу у Сарненському районі, розглядаючи 18 протоколів, пов'язаних з корупцією, – повідомили у пресслужбі прокуратури.

«У ході розгляду протоколів з’ясовано, що директорка загальноосвітнього навчального закладу, в порушення вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів. А також, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів, видала дев'ять наказів про своє преміювання та встановлення надбавок за складність та напруженість у роботі», – коментує речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Працівниця  видала дев'ять наказів про своє преміювання та встановлення надбавок за складність та напруженість у роботі.

Жінка отримала загалом понад 47 000 гривень. Під час розгляду протоколів у суді вона визнала свою провину й повідомила, що відшкодувала завдані збитки.

Читайте також: На Волині чоловік викрав одяг, який сушився на вулиці

Суд виніс постанову, в який визнав директорку НВК винною та оштрафував на 3 400 гривень. Це перший такий випадок, зафіксований з початку року в області, – уточнили у прокуратурі. Торік суди розглядали схожі протоколи.

Telegram Channel