Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина очолює рейтинг прозорості регіонів 2020. На якому місці Волинь

Організатори кажуть, що це важливий механізм контролю громадськості за місцевою владою в умовах децентралізації.

Фото Укрінформу.

Рівненщина очолює рейтинг прозорості регіонів 2020. На якому місці Волинь

За словами організаторів, досліджувалися 67 параметрів прозорості кожної облради

Рівненська область та місто Вінниця очолили рейтинг прозорості українських регіонів і міст в 2020 році.

Про це повідомили укладачі рейтингу на його презентації в Укрінформі.

Реклама Google

«Третє місце в рейтингу прозорості обласних рад цього року посіла Хмельницька область, друге місце посіла Вінницька область, і перше місце вже вдруге протягом 2019-20 років посіла Рівненська область», - оголосила молодший експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Юлія Проценко.

За її словами, до першої десятки рейтингу областей увійшли також Волинська, Сумська, Запорізька, Тернопільська, Чернігівська, Львівська та Одеська обласні ради.

До першої десятки рейтингу областей увійшли також Волинська, Сумська, Запорізька, Тернопільська, Чернігівська, Львівська та Одеська обласні ради.

За словами організаторів, досліджувалися 67 параметрів прозорості кожної облради: інформаційна політика, складання бюджету, державні закупівлі, розпорядження майном, соціальні послуги, кадрова політика, професійна етика та конфлікт інтересів, участь громадян, медіа тощо.

Водночас експерт з економічних питань МЦПД Єгор Киян поінформував, що при складанні Рейтингу прозорості 50 найбільших міст України міськради оцінювалися за 77 параметрами. Переможцем за 2020 рік стала Вінниця.

«На третьому місці в нас розміщується місто Сєвєродонецьк з результатом 92%, на другому місці в нас місто Хмельницький з результатом 97%, і перше місце здобуло місто Вінниця, де показник прозорості становить 99%», - оголосив Киян.

До першої десятки також увійшли Дніпро, Київ, Бахмут, Тернопіль, Кам’янське, Кропивницький, Мукачево.

Читайте також: Показали, як на Волині відремонтували «шистівську об'їзну» (Фото)

На думку організаторів, Рейтинг прозорості областей і міст України є важливим механізмом контролю громадськості за місцевою владою, діяльність якої набуває особливого значення в умовах децентралізації.

Telegram Channel