Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Офіс президента намагається через британців заблокувати вихід розслідування Bellingcat про «вагнергейт» - Бутусов

Христо Грозєв (ліворуч) та Юрій Бутусов.

Фото із сторінки Юрія Бутусова у facebook.

Офіс президента намагається через британців заблокувати вихід розслідування Bellingcat про «вагнергейт» - Бутусов

Керівник Офісу Зеленського Андрій Єрмак намагається завадити публікації розслідування міжнародної команди Bellingcat про зрив операції з «вагнерівцями». Про це пише головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов. Він повідомив, що зустрівся із автором розслідування Христо Грозєвим, який підтвердив факт переговорів з Єрмаком, як і те, що Офіс Зеленського зрештою відмовився коментувати журналістам цю тему

«Як повідомив мені Грозєв, йому дзвонив глава Офісу президента Андрій Єрмак і сам запропонував Грозєву зустріч в Києві, а також попросив записати для фільму інтерв'ю з державними діячами, які представлять у фільмі позицію Офісу президента в цій справі. За даними джерел Цензор.Нет в ОП, Єрмак хотів в якості спікерів надати будь-кого з інших учасників сумнозвісного наради в кабінеті президента», - повідомив Бутусов.

Читайте також Порошенко закликав Світовий Економічний Форум виправити помилку: українська княгиня Ольга ніколи не була засновницею Росії​.

«Після прильоту Грозєва ОП надав йому державну охорону, його супроводжувала машина з охороною. Однак Єрмак без пояснень скасував зустріч з Грозєвим і скасував інтерв'ю з будь-якими спікерами. Разом з тим, за даними Цензор.Нет, Офіс президента продовжує спроби вплинути на зміст фільму шляхом звернень до британського уряду. Важко зрозуміти логіку, з якого дива на зміст фільму Грозєва повинні впливати британці - мабуть, Єрмак вважає, що журналістика на Заході організована так само, як контакти ОП з українським олігархами-власниками телеканалів, і проблеми вирішуються по дзвінку», - пише Юрій Бутусов.

Провал спецоперації в кабінеті президента Зеленського і спроба Офісу Єрмака приховати сліди зради будуть відображені у фільмі, - також зазначив журналіст.

Провал спецоперації в кабінеті президента Зеленського і спроба Офісу Єрмака приховати сліди зради будуть відображені у фільмі, - також зазначив журналіст.

«Політичні оцінки будуть нещадні - адже ОП відмовилася коментувати, а інтерв'ю учасників операції покажуть, що Єрмак брехав, і влада України покриває зрадників. Я відверто розповів про роль зрадника Демченка, про позицію Зеленського і Єрмака. Перш за все фільм Bellingcat буде дискредитувати Офіс президента самим фактом виходу», - переконаний Бутусов.

«Влада України заперечували сам факт проведення операції - а Bellingcat на весь світ покаже, що спецоперація була, і ця спецоперація була провалена. Вся пропаганда Офісу Єрмака спростовувала моє розслідування, журналісти, близькі до ОП, писали інтерв'ю з Подоляком і Єрмаком, де все спростовувалося. А тепер українці побачать, що Офіс президента всіх обманював», - наголошує журналіст.

Реклама Google

Бутусов повідомив, що група проекту 10 березня записала інтерв’ю про спецоперацію з двома співробітниками Головного управління розвідки Міністерства оборони, які брали участь у спецоперації із захоплення вагнерівцев, з п’ятим президентом Петром Порошенком, який санкціонував початок спецоперації, з агентом НАБУ Євгеном Шевченком (одним із перших написав про провал спецоперації), та народним депутатом від «Європейської Солідарності», генерал-лейтенантом Михайлом Забродським (7 грудня запросив на засідання комітету з оборони командира спецназу ГУР МО, який розповів депутатам про хід операції і її провал). Юрій Бутусов теж дав інтерв'ю для Bellingcat.

За інформацією Юрія Бутусова, коротка версія розслідування має вийти наприкінці березня, а пізніше на платформі Netflix вийде повна версія документального фільму Bellingcat про «вагнергейт».

Telegram Channel