Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ліцеїстка – героїня публікації «Газети «Волинь» презентувала свої роботи 

Алла Лісова

Ліцеїстка – героїня публікації «Газети «Волинь» презентувала свої роботи 

 Відкрилася персональна виставка юної художниці – десятикласниці Нововолинського наукового ліцею-інтернату Марини Харчун.

 У січні нинішнього року ми писали про її унікальний талант. Уродженка села Цевеличі  Локачинського району, у дванадцятирічному віці захотіла малювати, хоча ніде цьому не вчилася. Першими роботами були краєвиди села, портрети, натюрморти.  У вільну хвилину брала у руки олівці й творила. А якось до неї підійшла бабуся Антоніна Миколаївна і мовила: «Маринко, а ти спробуй намалювати ікону».

  Першою роботою був образ архангела Михаїла, і після схвальних відгуків рідних та знайомих взялася й за інші. Пробувала не лише олівцями працювати, а й акриловими фарбами. Виходило. Так відразу народилися ще кілька ікон — «Святий Миколай», «Святе сімейство», «Янголик», «Святі апостоли Петро і Павло», «Віра, Надія, Любов і мати їхня Софія», «Свята Ірина», «Свята Ніна» та інші. Коли бувала в місцевому храмі, названому на честь  двох первоверховних помічників Ісуса Христа, погляд відразу падав на іконостас. Слухала  службу Божу і пильно вдивлялася у святих на стінах, у кожен штрих, який потім старалася відтворити сама.  

   Буває, що якась невидима сила спонукає відкласти всі справи, брати в руки олівці чи фарби й шукати образ, щоб відтворити, — пояснила присутнім секрет своєї пристрасті до творення ікон Марина Харчун й мовила, що не буде зупинятися на досягнутому, а рухатиметься далі.

    Зараз творчий доробок юної художниці нараховує понад 20 робіт, які представила на свою персональну виставку в приміщенні учительської рідного ліцею. Школярку вітали з успіхами директорка Нововолинського наукового ліцею-інтернату Інна Хільковець, класний керівник Наталія Вітковська, рідні, однокласники й друзі, бажали їй нових творчих успіхів.

   — Буває, що якась невидима сила спонукає відкласти всі справи, брати в руки олівці чи фарби й шукати образ, щоб відтворити, — пояснила присутнім секрет своєї пристрасті до творення ікон Марина Харчун й мовила, що не буде зупинятися на досягнутому, а рухатиметься далі.

Алла ЛІСОВА

Читайте також: Дім в якому ростять таланти

Telegram Channel