Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Турійщині перед зборами селянам влаштували концерт

Виступає народний аматорський ансамбль народної музики "Сузір’я".

Фото Ірини Ковальчук і Олександра Шишка.

На Турійщині перед зборами селянам влаштували концерт

У Дольському старостинському окрузі провели сходи селян

Різних господарських питань чимало, а зібратися та обговорити їх разом не завжди виходить. Тож у громаді вирішили поєднати приємне з корисним – і невеличкий концерт провести, і на злободенні теми поговорити, що дасть можливість спланувати роботу на майбутнє. 

У громаді вирішили поєднати приємне з корисним – і невеличкий концерт провести, і на злободенні теми поговорити.

Різножанрову насичену концертну програму підготували народні аматорські ансамблі Турійського міського будинку культури „Сузір’я» та „Троїсті музики», якими керує Микола Романчук. В останні передпостові дні місцеві артисти змогли подарувати людям хвилини насолоди українською піснею та живим звучанням гри на музичних інструментах.


Народний аматорський ансамбль «Троїсті музики».
 

Журливі та патріотичні пісні змінювалися веселими й гумористичними, а поміж них впліталися номери бравурної гри троїстих музик. Щирими оплесками глядачі дякували працівникам культури, а подекуди й вигуками „Браво!». Так само тепло зустрічали їх нещодавно і у Тагачині, куди аматорські колективи завітали на запрошення старости.

Реклама Google

 

Друга частина зустрічі була вже робочою. Предстаник агропідприємства «Волинь-Агро» Сергій Хом’як запропонував мешканцям сіл Дольськ та Растів обдумати пропозицію створення в майбутньому кооперативів. Нині багато селян відмовляються від утримання корів. Аби підтримати розвиток тваринництва на селі, керівництво «Волинь-Агро» пропонує спільно реалізувати проєкт з переробки та збуту молочної продукції. За словами Сергія Хом’яка, сільгосппідприємство готове допомогти людям з пасовищами, придбанням корів, встановленням доїльного обладнання, морозильного устаткування, фасуванням продукції, розробки торгової марки, пошуком ринку збуту продукції. Людям запропонували обдумати пропозицію і через деякий час зустрітися, аби детально обговорити можливість реалізації цієї ідеї.


До громади звертаються Сергій Хом’як, Олексій Безсмертний та Світлана Віндюк.
 

З громадою на важливі для селян теми поспілкувалися Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, староста Світлана Віндюк, депутат селищної ради Олександр Шишко. Обговорили питання благоустрою, ремонту доріг, ситуацію з перенесенням бібліотеки та медпункту із аварійного приміщення в будинок, де раніше був садочок.
Олександр Шишко, звертаючись до своїх земляків, адже сам уродженець Растова, закликав гуртуватися і спільно наводити лад у своєму домі, не бути байдужими, і розуміти, що лише спільними зусиллями можна робити щось корисне та добре для громади.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Депутат селищної ради Олександр Шишко та Світлана Віндюк.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel