Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Маріуполі вперше буде побудовано храм на честь воїнів російсько-української війни

Фото зі сторінки ООС у Facebook.

У Маріуполі вперше буде побудовано храм на честь воїнів російсько-української війни

Сьогодні заклали капсулу про початок будівництва церкви

Сьогодні  у Маріуполі відбулося закладання капсули про початок будівництва Свято-Покровського Храму Православної Церкви України на честь воїнів російсько-української війни. Захід відбувся за участю заступника Командувача ООС генерал-майора Едуарда Москальова, президента ГО «Військово-цивільна спілка «Бойове Братерство України»» Павла Жебрівського та представників Донецької єпархії ПЦУ, інформує прес-служба Операції об'єднаних сил.

Присутні на заході вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, після чого вручили дітям загиблих захисників України медальйони «Батьківське серце» та подарунки.

Крім того, на загальній молитві та закладанні капсули були присутні учасники бойових дій, волонтери, правоохоронці, представники влади та громадськості міста Маріуполя та інших міст Донецької області. Присутні на заході вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, після чого вручили дітям загиблих захисників України медальйони «Батьківське серце» та подарунки.

 

– Це перший в Україні храм, який буде побудований на честь наших захисників, а також на честь перемоги. Ми сильна нація, ми козаки і перемога буде за нами! – зазначив президент ГО «Військово-цивільна спілка «Бойове братерство України».

– Сьогодні, напередодні Дня Українського добровольця ми робимо почесну справу – закладаємо цей храм в пам'ять про загиблих захисників України. – зазначив заступник Командувача ООС генерал-майор Едуард Москальов.

Наприкінці заходу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Об'єднаними силами та ВЦС «Бойове братерство України», після чого почесні гості взяли участь в озелененні території храму, висадивши дерева.

Telegram Channel