Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як на Турійщині Колодку справляли

Для мешканців громади та гостей підготували концертну програму із сімнадцяти різножанрових номерів.

Фото Василя Гута.

Як на Турійщині Колодку справляли

Перед початком Великого посту у центральній садибі Соловичівського старостинського округу на Турійщині із веселими піснями, пухкими пампухами, забавами та розвагами відсвяткували свято Колодія

Постаралися організатори дійства на славу. Для мешканців громади та гостей підготували і концертну програму із сімнадцяти різножанрових номерів, і спортивні розваги. Аматорські колективи «Срібниця», «Сузір’я», «Троїсті музики», «Кант» дарували глядачам проникливі пісні про наш рідний край та звеселяли жартівливими, як от «А в Києві на ринку», «Вареники», «Кума Тетяна». Додавали настрою музики і хореографічні номери вихованців танцювального гуртка, який веде Анастасія Дудіч. Трепетно та чуттєво прозвучала пісня «Я маленька україночка» з уст наймолодшої учасниці Улянки Лосюк. 

Атмосферності святу додавала й тематично прикрашена зала, чимало старань до цього доклала Алла Петрицька.

А які ж українські гуляння без смачних наїдків? Частували на святі млинцями з сиром, капустою, грибами, варениками в сметані, пампухами з часником та пиріжками з різними начинками. Усю цю смакоту приготували працівники закладів культури Соловичівського старостинського округу Людмила Козинець, Людмила Мандрицька, Вікторія Щур, Людмила Кондратюк. Свою випічку дала й місцева пекарня «Хлібний край». А от коронною стравою була рибна юшка, яку приготував на вогнищі очільник місцевої громади Ярослав Кашуба.

Коронною стравою була рибна юшка, яку приготував на вогнищі очільник місцевої громади Ярослав Кашуба.

Жодне дійство у Соловичах не обходиться без веселих забав та спортивних розваг. От і цього разу кожен міг спробувати свої сили в боях мішками, у спритності взбиранні по колоді, у турнірі з шашок та в інших забавах. На переможців чекали подарунки й грошові винагороди. 

Із задоволенням як діти, так і дорослі каталися на конях – хто у бричці, а хто й верхи. У такому дружелюбному колі сільській громаді ще не раз побажав зустрічатися турійський селищний голова Олексій Безсмертний. Він подякував організаторам та учасникам за колоритне дійство й побажав, аби кожного завжди супроводжували пісенні слова, які прозвучали у виконанні колективу «Сузір’я» наостанок свята:

«Дай, Боже, здоров’я,
дай, Боже, дай, Боже!
Хай вас оминає 
все те, що негоже.
Дай, Боже, здоров’я,
Дай, Боже, любові!
А вже при любові
ми будем здорові!» 

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel