Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Турійщині визначили найсильніших у шашках та тенісі

Фото Юрія Бориса.

На Турійщині визначили найсильніших у шашках та тенісі

Триває шкільна спартакіада у Турійській громаді

На цей раз учні загальноосвітніх шкіл І–ІІ ступенів мірялися силами у двох видах спорту – шашках та настільному тенісі. Участь у турнірах взяли шість команд з Туропина, Мокреця, Тагачина, Турійська, Обениж та Осьмигович. Кожна команда складалася із чотирьох спортсменів – по одному представнику від хлопців та дівчат на певний вид змагань.

Турнір проходив у стінах дитячо-юнацької спортивної школи. Беззаперечний успіх у той день здобула команда з Туропина, яка зібрала майже всі лаври першості, проте й учасники інших команд не пасли задніх і гідно виборювали призові місця.

Участь у турнірах взяли шість команд з Туропина, Мокреця, Тагачина, Турійська, Обениж та Осьмигович.

Так, за підсумками змагань в інтелектуальному виді спорту – шашках – місця розприділилися таким чином: серед юнаків золото – у руках туропинця Любомира Близнюка, срібло – у Артема Ткачука з Осьмигович, бронзу отримав Олексій Романюк з Тагачина. Серед дівчат у шашках найсильнішою стала Марія Стичук, учениця Турійської ЗОШ І–ІІ ст. ім. Ганни Жежко, друге місце – в активі Анни Скубій з Мокреця і третє – у Емілії Беднаровської з Туропина.


Команда Туропинської загальноосвітньої школи здобула пероші місця і з тенісу, і з шашок. 

А турнірна таблиця загальнокомандних місць з шашок виглядає так: на першій позиції – туропинська школа, на другій – турійська, на третій сходинці – осьмиговичівська, на четвертій – мокрецька, на п’ятій – тагачинська і на шостій – обенижівська.

Не менш завзято боролися юні спортсмени і у турнірі з настільного тенісу. Після видовищних поєдинків у групі дівчат першість виборола туропинка Зоряна Селезньова (нагадаємо, що ця юна спортсменка у турнірі з баскетболу була визнана найкращим гравцем). Другу сходинку п’єдесталу зайняла Богдана Кмін з Осьмигович і третю – Дарина Гусак з Тагачина.

Серед юнаків найсильнішим знову ж виявився школяр з Туропина Сергій Ткачук. Друге місце в активі Владислава Боровця з Мокреця, а третє зайняв Владислав Коваль з Тагачина.

Серед юнаків найсильнішим виявився школяр з Туропина Сергій Ткачук. Друге місце в активі Владислава Боровця з Мокреця, а третє зайняв Владислав Коваль з Тагачина.

У підсумку загальнокомандні місця з настільного тенісу розприділились так: перше місце посіла школа села Туропин, друге – осьмиговичівський заклад освіти, третє – тагачинська школа, четверте – мокрецька, п’яте – турійська, шосте – обенижівська.

Фінальним акордом спортивних змагань став момент вручення кубків і дипломів відповідних ступенів. Та, як наголосили організатори спортивних змагань інструктор зі спорту відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Юрій Борис та фахівець спортивно-масової роботи ВФСТ „Колос» Олександр Лемещук, найголовніше у шкільній спартакіаді – це командний дух, створення для учнівської молоді умов та можливості розвиватися, бажання займатися спортом.

Ірина Ковальчук.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel