Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Держприкордонслужба вимагає від Кремля пояснень щодо порушення російським військовим гвинтокрилом повітряного простору України

Що коїться!

Фото ua.depositphotos.com

Держприкордонслужба вимагає від Кремля пояснень щодо порушення російським військовим гвинтокрилом повітряного простору України

Про інцидент також поінформовані усі зацікавлені міністерства та відомства

Російський вертоліт «Мі-8» влетів в український повітряний простір, Державна прикордонна служба України вимагає від Росії пояснень.

Про це у коментарі УНІАН повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Сьогодні прикордонний наряд ДПСУ в Сумській області зафіксував заліт вертольоту з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. Після цього він повернув у зворотному напрямку і залишив повітряний простір нашої держави», - розповів він.

Сьогодні прикордонний наряд ДПСУ в Сумській області зафіксував заліт вертольоту з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. Після цього він повернув у зворотному напрямку і залишив повітряний простір нашої держави.

За даним фактом ДПСУ направила лист до прикордонного управління Прикордонної служби ФСБ Росії по Білгородській та Воронезькій ділянках про порушення режиму державного кордону України російським вертольотом та з вимогою повідомити про належність літального апарату та обставини, що призвели до порушення.

За словами Демченка, наразі очікується відповідь від прикордонників Росії.

Держприкордонслужба також поінформувала про інцидент усі зацікавлені міністерства та відомства.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі повідомив, що о 14:05 поблизу населеного пункту Краснопілля у повітряний простір України залетів російський вертоліт Мі-8.

За його словами, він летів на висоті до 100 метрів та розвернувся на глибині близько 50 метрів над українською територією.

Читайте також: Колишні в’язні Кремля закликали Зеленського не використовувати боротьбу з Медведчуком для атак на Порошенка.

Telegram Channel