Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Із саксофоном і поезіями волинські митці закликали весну

Прийди весно прийди красна!

Фото з фейсбук-сторінки Лариси Волошенюк.

Із саксофоном і поезіями волинські митці закликали весну

Нещодавно літературно-мистецька організація «Art Modern» провела творчий ранок «Стрічаймо весну!»

У традиціях українців є закликання весни, прославлення Сонця та Матінки-природи. Є у нас чудо-пісні – веснянки, це – неперевершені скарби нашого народу. Зі вступним привітальним словом виступила голова організації  Лариса Волошенюк. Вона представила літературно-художнє видання есею «Запах календули». Один із примірників пані Лариса подарувала бібліотеці №6, що на проспекті Волі, 10 у Луцьку, де і відбувалося свято.

Поет Володимир Ткачук чудово декламував свої поетичні твори про кохання, весну і природу. Порадували творчими здобутками філологині, залюблені у красу поетичного слова – Жана Гнат та Любов Курилко, читала улюблену поезія Ольга Пуршак. Усе це дійство супроводжували мелодії відомого у Луцьку музиканта Владислава Старінкова. Він дарував присутнім джазові композиції на українські народні пісні, на пісні Володимира Івасюка, Гленна Міллера. Чарівні звуки саксофона налаштували на теплий весняний радісний стан душі.

Він дарував присутнім джазові композиції на українські народні пісні, на пісні Володимира Івасюка, Гленна Міллера.

Майстриня-вишивальниця Софія Пуршак представила вишитий портрет великого сина українського народу Тараса Шевченка. Софія бере участь у виставці вишитих творів імені Р.Галаса «Буковинські узори», що відбувається щороку у Чернівцях. Вишивальниці України видали книгу «Буковинські стародавні узори». Зустрічав і закликав весну у творчому товаристві Шади Мурат. Родом він із Узбекистану та вже багато років живе і працює в Луцьку. Чоловік – цілитель, спеціаліст з народної медицини, а творче захоплення у нього – художня різьба на шматочках мила і прикрашання його бісером.

 

 Щира дяка бібліотекарям із юнацької бібліотеки і працівникам закладу №6, що долучились до творчих зустрічей і люб'язно надали приміщення для святкування. Традиції і культуру ми повинні свято примножувати, берегти і передавати наступним поколінням.

Telegram Channel