Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Щедрик» хочуть внести до списку ЮНЕСКО

Волинь-нова

«Щедрик» хочуть внести до списку ЮНЕСКО

Внесенням усесвітньо відомої пісні «Щедрик» в обробці Миколи Лентовича, відомої в англомовній версії як Carol of the Bells, до Списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, займається директорка Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель

Цей процес триватиме орієнтовно до вересня 2022 року. Захід приурочують до сторіччя першого виконання «Щедрика» у США, як першого проєкту культурної дипломатії в історії модерної України, пише РІСУ.

5 жовтня 1922 року український хор Олександра Кошиця дав прем’єрний концерт у найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка Carnegie Hall.

5 жовтня 1922 року український хор Олександра Кошиця дав прем’єрний концерт у найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка Carnegie Hall. Саме в цей день відбулась американська прем’єра «Щедрика».

Реклама Google

Після того, як у 1936 році популярний американський композитор українського походження Петро Вільговський написав низку англійських текстів до композиції «Щедрик», його англомовна версія, відома як «Дзвінка колядка, Колядка дзвонів» (Carol of the Bells), стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у світі. 100 років тому текст української щедрівки також переклали французькою, фламандською та іспанською мовами.

Читайте також Із саксофоном і поезіями волинські митці закликали весну.

Telegram Channel