Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Неподалік Рівного поліція зняла кліп

У цьому брали участь понад три сотні поліцейських, працівників МВС та СБУ. Залучили також спецтранспорт, бронетехніку та кінологів.

Фото ГУНП у Рівненській області.

Неподалік Рівного поліція зняла кліп

На Рівненщині поліцейські відпрацювали алгоритм дій у ситуації, коли злочинці захопили заручника

 Інформацію про це оприлюднили на офіційному сайті Нацполіції області. Також показали і кліп про ці навчання, його знімали кількома камерами. Суспільне розпитало в пресслужбі деталі таких навчань.

Легенда навчань

Поліцейські відпрацювали ситуацію з захопленням заручника у вівторок, 16 березня, на території Рівного та Рівненського району. У цьому брали участь понад три сотні поліцейських, працівників МВС та СБУ. Залучили також спецтранспорт, бронетехніку та кінологів.

«За сценарієм, поліція отримала два повідомлення про напад двох озброєних чоловіків на продавця магазину і заволодіння грошима та про стрілянину з боку злочинців під час переслідування. На другому етапі правоохоронці затримували, знешкоджували злочинців та звільняли заручника», – розповіла Суспільному речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

У цьому брали участь понад три сотні поліцейських, працівників МВС та СБУ. Залучили також спецтранспорт, бронетехніку та кінологів.

Хто брав участь

Вона уточнила, що тактику дій від отримання повідомлення і до звільнення заручників відпрацьовували усі правоохоронні служби. Безпосередньо участь у навчанні брали:

особовий склад ГУНП;

управління патрульної поліції;

поліція охорони;

спецпідрозділ КОРД;

військовослужбовці Нацгвардії;

працівники УСБУ та ДСНС області;

медики, керівництво області та Клеванської територіальної громади.

«Усі учасники навчань удосконалювалися у командно-штабних та тактико-спеціальних навичках. Операції називалися «Сирена», «Заручник» та «Грім». Результати навчань оцінювали начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський та голова Рівненської ОДА Віталій Коваль», – розповіла Марія Юстицька.

Які результати

У пресслужбі поліції зазначили: деякі проблемні моменти виявили й заразом попрацювали над тим, аби таких ускладнень в майбутньому не було. Детальніше про це у поліції не кажуть. Проте, в комплексі оцінки – підготовка бійців висока, – зазначили Суспільному в управлінні Нацполіції.

Також там додали, що злочинці можуть висувати такі умови, що доводиться залучати і органи місцевого самоврядування. Тому, проходити такі навчання для представників влади – обов'язково, аби усунути прорахунки, які можуть виникнути під час реальної ситуації.

Медійна складова

Поліція зняла та опублікувала кліп, у якому показала, як саме проходили навчання.

Реклама Google

Читайте також: Обвал мосту на Волині: поліція відкрила кримінал

Telegram Channel